Familie

Op stap met familie en vrienden? Een leuk dagje uit is zo geregeld! We geven hieronder een voorbeeld van een dag in het Zuiderzeemuseum, maar je kunt je eigen dag natuurlijk ook helemaal zelf invullen door onderdelen weg te laten of toe te voegen.

Voor families groter dan vijftien personen zijn er diverse, complete arrangementen. Onderstaand tref je een voorbeeld.

Boottocht

Het bezoek start bij het entreepaviljoen, onze hoofdingang. Je bereikt dit paviljoen door nabij Enkhuizen de borden Zuiderzeemuseum te volgen. Bij het entreepaviljoen kun je je auto parkeren.

Je koopt je entreekaarten aan de kassa, waarna je aan boord stapt van onze museumveerboot, die je in circa 15 minuten naar het buitenmuseum brengt. Deze mooie tocht voert langs het pittoreske Enkhuizen, zo kom je direct in de sfeer! De museumveerboot vaart in de weekeinden, vakanties en tijdens feestdagen elke 15 minuten; op andere dagen vertrekt de boot om de 22 minuten.

Ontvangst

Begin je dag met een kopje koffie of thee in museumrestaurant Het Amsterdamse huis, waar we voor de lekkere trek ook heerlijke koeken en gebak verkopen.

Rondleiding

Onze enthousiaste gids haalt je op in het restaurant en neemt jullie gedurende één uur mee op een reis door de tijd, met verhalen over het leven van honderd jaar geleden.
Een rondleiding dient vooraf gereserveerd te worden.

Lunch

De rondleiding kan eindigen bij museumrestaurant Het Amsterdamse huis voor een lunch. Maak in dit self-service restaurant een keuze uit diverse belegde broodjes, maaltijdsalades, kindermenu’s en warme gerechten. Bij lekker weer zit je heerlijk op het terras, waar je een mooi uitzicht hebt op het buitenmuseum.

Museum verkennen

De rest van de middag kun je het museum op eigen gelegenheid verder verkennen. Doe mee aan een schrijflesje, ga op bezoek bij de bewoners van de Urker bult en speel Oudhollandse spelletjes. In het buitenmuseum zie je de ambachtslieden werk doen dat tegenwoordig niet meer bestaat of dat radicaal is veranderd. Wie weet nog wat een zeilmaker, een wasbaas en een kuiper precies deden? De demonstraties geven je een indruk van het leven en werken langs de vroegere Zuiderzeekust. Breng ook een bezoek aan het binnenmuseum en bekijk de diverse tentoonstellingen!

Het Zuiderzeemuseum is tot 17.00 uur geopend. De laatste museumveerboot vaart om 17.30 uur terug naar de parkeerplaats van het entreepaviljoen.

Kosten voor minimaal 15 personen (inclusief btw)

Entree volwassene*
€ 15,- p.p.
Entree kind (4 - 12 jaar)*
€ 10,- p.p.
Rondleiding 
€ 79,50 per gids
* Exclusief ontvangst en lunch  

Reserveren

Reserveren voor dit dagje uit - met uitzondering van de rondleiding - is niet nodig.

De afdeling Sales & Reserveringen informeert je graag vrijblijvend over de mogelijkheden: sales@zuiderzeemuseum.nl, 0228-351135 of vul het contactformulier in.