Klik op de vlag om de brochure in de gewenste taal te openen (pdf):

         

         

Toerisme

Na aankomst in ons entreepaviljoen vaar je op één van onze veerboten in 15 minuten naar het buitenmuseum. Onderweg kom je langs het historische Enkhuizen, dat nog steeds het silhouet heeft van een stad uit de Gouden Eeuw.

Hoe woonden en werkten mensen honderd jaar geleden aan de Zuiderzee? Kom het ontdekken in het Zuiderzeemuseum! Bewonder niet alleen meer dan 140 huizen, gebouwen en werkplaatsen, maar beleef ook de ambachten van vroeger, eet een gerookte haring, proef de Zuiderzeekaas, en zie hoe een Hollandse molen werkt. Wandel door de authentieke, Nederlandse straten waar kinderen in klederdracht op klompen lopen en Oudhollandse spelletjes spelen. Bekijk bijzondere, historische zeilschepen en ervaar het dagelijks leven van vóór de Afsluitdijk.

Activiteiten

Het buitenmuseum biedt dagelijks veel verschillende bezienswaardigheden, activiteiten en ambachten. Zo vind je er een zeilmakerij, touwslagerij, mandenmakerij, smid, visrokerij, stoomwasserij, een huishouden uit 1920 en nog veel meer.

Maak je bezoek aan het museum nog leuker met een les in het schooltje of een proeverij:

  • gerookte visproeverij (haring)
  • kaasproeverij
  • jeneverproeverij
  • haring- en korenwijnproeverij
  • schrijfles van vroeger
  • aardrijkskundeles van vroeger

Rondleidingen

Onze museumgidsen spreken Nederlands, Engels, Duits en Frans. Maar wij kunnen ook rondleidingen verzorgen in het Spaans, Italiaans, Portugees, Chinees, Japans en Russisch. Ook is het mogelijk om de gids van de reisorganisatie te voorzien van de benodigde informatie. Je boekt een gids altijd voorafgaand aan je bezoek. Wil je zeker zijn van een gids? Boek deze dan op tijd.

Restaurants

In onze restaurants, variërend van een gezellig, bruin café tot een zelfservice restaurant met oude, Amsterdamse elementen, serveren wij heerlijke maaltijden en dranken. Touroperators profiteren van speciale aanbiedingen voor lunches en diners.

Meeting, Incentive, Congres & Exhibition (MICE)

Het Zuiderzeemuseum biedt vele mogelijkheden voor speciale evenementen. Wat denk je van een besloten museumavond, met de mogelijkheid het hele museum voor jouw gasten af te huren? Een Oudhollandse kermis exclusief voor jouw groep of klanten? Of een zeilevenement voor 12 tot 1.200 mensen, vertrekkend vanuit het buitenmuseum? Afhankelijk van je wensen of die van je klanten verzorgen wij een typisch Hollandse ervaring. Wij leveren uiteraard voor elk evenement catering op maat.

Preview 2017

In 2017 staan ambachten centraal in het Zuiderzeemuseum. Er zijn dagelijks maar liefst zeven ambachten te zien in het buitenmuseum: smeden, zeilmaken, touwslaan, mandenmaken, kuipen, visroken en stoken in de stoomwasserij. Dit jaar is er extra aandacht voor deze traditionele beroepen en kun je zien hoe kennis en kunde van leermeester op gezel worden overgedragen om deze voor het nageslacht te behouden.
In het binnenmuseum is de tentoonstelling 10 jaar Thomas Eyck te zien. Deze spraakmakende uitgever van hedendaagse vormgevingsproducten brengt elk jaar designers en ambachtslieden bij elkaar voor een exclusieve collectie.

Locatie

Het Zuiderzeemuseum ligt in Enkhuizen aan de kust van de voormalige Zuiderzee – het huidige IJsselmeer – op slechts een uur rijden van Amsterdam.

Regio

Noord-Holland is een interessant gebied, het wordt door velen ‘het ware Holland’ genoemd. Een bezoek aan het Zuiderzeemuseum kunt u combineren met een bezoek aan:

Overnachten

Groepsprijzen

Bekijk hier de groepsprijzen voor minimaal 15 personen. Tarieven voor touroperators zijn op aanvraag.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Sales & Reserveringen: sales@zuiderzeemuseum.nl, 0228-351135 of vul het contactformulier in.