Markerhaven

Wat zijn de exacte openingstijden?

Zie voor informatie hierover onze openingstijdenpagina.

Waar kan ik het beste mijn auto parkeren als ik het Zuiderzeemuseum wil bezoeken?

Zie voor informatie hierover onze route-pagina.

Waarvandaan vertrekt de veerboot naar het buitenmuseum?

Momenteel is het buitenmuseum gesloten en vandaar de dat museumveerboten niet varen. Vanaf vrijdag 30 maart 2018 is het buitenmuseum open en vertrekt de museumveerboot weer vanaf het entreepaviljoen en vanaf de steiger achter het VVV-kantoor (tegenover het treinstation). Zie voor meer informatie onze route-pagina.

Kan ik ook parkeren bij de ingang van het binnenmuseum op de Wierdijk in Enkhuizen?

De parkeergelegenheden op de Wierdijk zijn niet ideaal. De meeste parkeerplekken zijn bestemd voor vergunninghouders. Daarnaast is het stadscentrum minder makkelijk bereikbaar met de auto. Zie voor meer informatie over de bereikbaarheid en voor parkeersuggesties onze route-pagina.

Hoe kom ik vanaf het NS-station bij het museum?

Zie voor meer informatie onze route-pagina.

Is mijn museumkaart geldig?

Ja, op vertoon van je museumkaart (voorheen Museumjaarkaart) heb je gratis toegang tot het Zuiderzeemuseum. Ook accepteren wij de I amsterdam City Card.

Ik heb problemen bij het kopen van mijn online tickets. Wat moet ik doen?

Neem contact op met Ticketsplus via support@ticketsplus.nl, zij zijn onze partner in online ticketverkoop en helpen je graag. De klantenservice van Ticketplus is doordeweeks tijdens kantooruren en in het weekend bereikbaar.

Kan ik met mijn pinpas of creditcard betalen bij de kassa van het Zuiderzeemuseum?

Bij alle entreekassa’s kun je pinnen en met creditcard betalen.

Mogen huisdieren mee naar het museum?

Nee, honden en andere huisdieren worden niet toegelaten in het binnen- en het buitenmuseum. Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan.

Is het museum toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Ja, in het museum is rekening gehouden met rolstoelgebruikers. Kijk voor alle informatie over de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het Zuiderzeemuseum voor rolstoelgebruikers op onze rolstoelvriendelijkheid-pagina.

Mag ik met mijn eigen boot naar het buitenmuseum varen?

Nee, het is niet toegestaan om met je eigen boot aan te meren bij het buitenmuseum. Je kunt een plaats zoeken in de nabijgelegen Compagnieshaven of de gemeentelijke haven van Enkhuizen. Beide havens hebben ruimte voor passanten. De Compagnieshaven ligt naast de ingang van het Zuiderzeemuseum.