Duizend lantaarns verlichten het Zuiderzeemuseum 23.10.2017

In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 28 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats. Wel meer dan duizend stormlantaarns brengen de straten en huisjes in gezellige sferen. Bovendien zijn niet alleen alle huizen van het buitenmuseum geopend, maar worden er ook verschillende ambachten gedemonstreerd én is er een Oudhollandse kermis met gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Maak een rondje in de zwanenzweefmolen of de carrousel, zwier op de luchtschommel en sla zo hard je kunt op de kop van Jut! Voor kinderen zijn er gratis lampionnen en is het knutselatelier geopend. Verschillende muziekoptredens van o.a. de Sjappetouwtjes geven de avond een muzikaal Zuiderzeetintje. De avond wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow, wat een mooi uitzicht oplevert vanaf het dijkje.

Prijzen en openingstijden

De Avond in het buitenmuseum duurt van 18.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs is 7,50 euro per persoon. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang. Bezoekers die overdag naar het museum komen, mogen na de gebruikelijke sluitingstijd om 17.00 uur blijven of later op vertoon van hun toegangsbewijs weer naar binnen. Het buitenmuseum is te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan op het Enkhuizerzand (volg borden Sprookjesland) of bij het NS-station Enkhuizen. De museumveerboten varen ’s avonds niet. De laatste museumveerboot van de dag vertrekt om 17.30 uur vanuit het buitenmuseum. Inwoners van Enkhuizen word aangeraden om te voet of met de fiets te komen.