Folklore vliegt je om de oren 18.05.2017

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei  is een diversiteit aan klederdrachten te bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het Zuiderzeemuseum. Verschillende klederdrachtgroepen uit voormalige Zuiderzeeplaatsen en andere plaatsen uit Nederland zijn aanwezig. Zo zijn er West-Friese, Zeeuwse en Friese drachten te bewonderen. De groepen geven op verschillende plaatsen in het buitenmuseum zowel dans- als zangoptredens en presentaties. De groepen zijn o.a. afkomstig uit Enkhuizen, Hindeloopen, Hoogwoud, Huizen, Katwijk, Noordwijk, Nunspeet, Oldebroek, Scheveningen, Spakenburg, Volendam, Wijdenes en Wieringen. In totaal zie je meer dan 150 personen in bijzondere en kleurrijke drachten aan je voorbij komen. Bekijk hier het programma voor deze twee dagen vol folklore.

Op beide dagen start om 12.30 uur een optocht van alle groepen door het buitenmuseum. Naast de dans- en zangoptredens en presentaties zijn er ook een aantal kraampjes bij de kapel. Hier zijn ambachtstechnieken te zien zoals kralen breien, kantklossen en visserstruien breien. Hier ontdek je hoe verschillende streekdrachten in elkaar steken en maak je misschien binnenkort je eigen dracht.