Muziek in het atrium van het binnenmuseum 06.12.2017

afbeelding Foto: Frank Bedijs

In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen net als voorgaande jaren miniconcerten. Diverse duo’s en muziekgroepen treden op verschillende zondagen in de maanden november tot en met maart op. Luister, kijk en dans hier naar hartenlust. In december en januari zijn er concerten van: Jeff Heine, Pastora, El Armenio, Livio en Folq World. Zij spelen Flamenco, Zuid-Amerikaanse- en wereldmuziek, waar je bijna niet stil bij kunt blijven zitten.

De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Zondag 10 december: Jeff Heine

Flamencogitarist Jeff Heijne behaalde zijn master degree bij Eric Vaarzon Morel aan het conservatorium van Amsterdam. Hij bracht vorig jaar zijn eerste CD uit en stond afgelopen maand in AHOY als muzikaal begeleider van een dressuur voor paarden.

Zondag 7 januari: Pastora en El Armenio

Flamencodanseres Pastora en gitarist El Armenio treden samen op. Pastora werkte samen met gerenommeerde muzikanten en maakte diverse theatervoorstellingen. El Armenio werkte samen met zijn leraar en inspirator Salvador Andrades. Hij genoot een mooie muziekopleiding en won diverse prijzen. Durf jij deze zondag ook op de dansvloer te stappen?

Zondag 14 januari: Livio

Voel de harteklop van de Cubaanse Son en beweeg mee op de Colombiaanse Cumbia tijdens het miniconcert van Combolero op zondagmiddag 14 januari. Livio brengt mooie, Spaanstalige duetten, begeleid door accordeon, gitaar, contrabas en percussie. Van de straten van Havanna tot de stranden van Puerto Rico; van de pleinen van Buenos Aires tot de bergen van Yucatan; de Midden- en Zuid-Amerikaanse muziek omspant werelddelen en omarmt wereldzeeën.

Zondag 28 januari: Folq World

Op deze zondag klinkt er muziek van Enkhuizer muzikanten in het atrium. Het kwartet Folq World brengt heerlijke wereldmuziek van lokale grootheden ten gehore. De leden spelen klarinet, contrabas, gitaar en akkoorden. Een mooi concert voor de laatste zondag in januari!