Op twee na leukste uitje NH 10.01.2018

Dinsdag 9 januari heeft het Zuiderzeemuseum de bronzen award in ontvangst mogen nemen voor de ANWB-titel 'Leukste uitje van Noord-Holland 2018'. Landgoed Hoenderdaell heeft net als vorig jaar in de categorie Noord-Holland goud gewonnen. Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora bemachtigde deze keer de zilveren bokaal, die het Zuiderzeemuseum in 2017 nog ten deel viel.

GaiaZoo werd op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht uitgeroepen tot het ‘Leukste uitje van Nederland 2018’. De Efteling kreeg de zilveren award en Diergaarde Blijdorp won brons.

Verkiezing ANWB
De ANWB organiseerde de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’ voor de achtste keer. Tijdens de verkiezing brachten ANWB-leden massaal hun stem uit op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau (meer dan 400.000 bezoekers per jaar) als per provincie. In totaal werden ruim 100.000 stemmen uitgebracht.