Pietendorp gigantisch succes 30.11.2014

De extra dag van het Pietendorp heeft het evenement een nieuw record opgeleverd. In totaal ontving het museum 25.348 bezoekers, een flinke stijging ten opzichte van 2013 toen het aantal van 16.459 werd bereikt. Blikvangers dit jaar waren de grootste chocoladeletter ter wereld en de ‘echte’ boot van Sinterklaas, pakjesboot 12. Beide zondagen staken er bovenuit met respectievelijk 7.939  en 7.675 bezoekers.

Meer dan 160 Pieten namen op 21 (scholendag), 23, 29 en 30 november bezit van de 140 huisjes. In totaal bood het nationale Pietendorp meer dan zestig activiteiten. Zo stond Amerigo in de stal, kon iedereen als vanouds meedansen met de streetdance Pieten en draaide de Pietenpakkenwasserij weer overuren. Er waren ook veel nieuwe attracties zoals de stoombootjescarroussel, een Pietenpoppenkast en de selfiePieten. Het nationale Pietendorp werd mede mogelijk gemaakt door de Rabobank West-Friesland.

Wereldrecord en Pakjesboot 12
In het eerste weekend werd direct een wereldrecord gebroken. Chocolatiers van bakkerij Wim Koelman uit Heemskerk maakten een chocoladeletter van drie meter hoog. De recordpoging werd onder grote belangstelling van kinderen en ouders uitgevoerd. Op 3 december wordt de letter verdeeld onder de verzorgingstehuizen in de regio van Heemskerk. In het tweede weekend bracht de boot van Sinterklaas een bezoek aan de havenkom van het Pietendorp. De enige echte Pakjesboot nummer 12, die een vast onderdeel van de televisie-intocht vormt, was van buiten en van binnen te bekijken.