Zuiderzeelicht-ijsvis liet ring los op 26 december om 13:06:54 uur 27.12.2017

Het is zover, op tweede kerstdag liet de ‘Zuiderzeelicht-ijsvis’ de ring uit zijn buik los. Sinds woensdag 20 december 15.00 uur stond deze bijzondere vis bij de ingang van het winterevenement Zuiderzeelicht. Op de website van het Zuiderzeemuseum was de vis 24 uur per dag te volgen en kon men zien, hoe de ring in zijn buik, steeds meer aan het oppervlak kwam. Bij deze livestream kon men raden wanneer de ring uit de ‘ijsvis’ zou vallen.
Er wordt contact gezocht met de winnaar. Hij of zij wint hiermee een ring ter waarde van €1.750,-, met dank aan De Vries Juweliers uit Enkhuizen. De prijs wordt als waardebon overhandigd door directeur Stephan Warnik.

Zowel de vis als de ring vervullen een belangrijke rol in het Zuiderzeeverhaal ‘Het vrouwtje van Stavoren’. Speciaal voor Zuiderzeelicht herschreef Arthur Japin dit Zuiderzeeverhaal over liefde en verdriet, hebzucht en mededogen. Het ‘vrouwtje van Stavoren’ verliest haar geliefde, maar wint grote rijkdom. En niets lijkt haar honger naar nóg meer te kunnen stillen. Tijdens een maaltijd komt de ring van haar geliefde Atte, die zij eerder in zee gooide, bij haar terug. Ze treft hem in de buik van een vis! Ervaar het gehele verhaal tijdens Zuiderzeelicht.

Zuiderzeelicht is nog te bezoeken t/m zondag 7 januari 2018 tussen 16.30 en 21.30 uur, met uitzondering van 31 december. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd. Reserveren kan via deze link, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart.