Je kunt zó veel leuke dingen doen in het Zuiderzeemuseum dat een dag eigenlijk veel te kort is! En op de zondagen en in de schoolvakanties vinden er ook extra knutselactiviteiten plaats.

Binnenmuseum

Bezoek met je hele familie het binnenmuseum en ontdek zelf hoe leuk en interessant de tentoonstellingen zijn, voor zowel jong als oud.

Activiteiten

Allerlei leuke activiteiten voor het hele gezin maken deel uit van de Reis rondom de Zuiderzee. Stel bijvoorbeeld zelf een Hindelooper interieur samen of speel een tafelvoetbalwedstrijd tussen de blauwen en de rooien. Deze Reis rondom de Zuiderzee vormt een speelse wijze om de topstukken uit de collectie én de bijbehorende persoonlijke verhalen over het leven aan de voormalige binnenzee te ontdekken.‚Äč 
Bekijk welke tentoonstellingen er allemaal te bezoeken zijn.

Knutselen

Tot en met 20 maart 2016 kun je elke zondag een 3D schilderijtje maken of een bril omtoveren tot een waar kunstwerk! De knutselactiviteiten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur in het binnenmuseum. De kosten voor het maken van een 3D schilderij zijn € 1,50 en een bril versieren € 0,50.

Openingstijden

Het binnenmuseum is het hele jaar open tussen 10.00 en 17.00 uur (alleen 1e kerstdag gesloten). Het buitenmuseum is momenteel gesloten, maar vanaf zaterdag 26 maart 2016 kun je weer naar het buitenmuseum.

Een korte impressie van het buitenmuseum (26.03 - 23.10.2016).