Je kunt zoveel leuke dingen leren en doen in het Zuiderzeemuseum dat een dag eigenlijk veel te kort is. En op de zondagen en in de schoolvakanties vinden er ook extra knutselactiviteiten plaats.

Binnenmuseum

Bezoek met je hele familie het binnenmuseum en ontdek zelf hoe leuk en interessant de tentoonstellingen zijn, voor zowel jong als oud.

Activiteiten

In de familietentoonstelling Reis rondom de Zuiderzee zijn allerlei leuke hands-on activiteiten voor het hele gezin; stel zelf een Hindelooper interieur samen, doe mee aan de Zuiderzee karaoke battle, speel een tafelvoetbalwedstrijd tussen de blauwen tegen de rooien en doe mee aan de kennisquiz over de Zuiderzee. Een speelse wijze om de topstukken uit de collectie, persoonlijke verhalen en interactieve opstellingen over het leven aan de voormalige binnenzee en het huidige IJsselmeer te ervaren.

Bekijk welke tentoonstellingen er nog meer te bezoeken zijn.

Knutselen

Tot en met 22 maart 2015 kun je elke zondag een kijkdoos maken of een klompje omtoveren in een zeilboot! De knutselactiviteiten vinden plaats van 11.00 tot 16.00 uur in het binnenmuseum. De kosten voor het maken van een kijkdoos en voor een zeilbootje zijn beiden € 2,50.
 

Openingstijden

Het buitenmuseum is geopend tot en met 26 oktober 2014, tijdens de kerstvakantie. Het binnenmuseum is wel het hele jaar open, met uitzondering van 1e kerstdag. Het Zuiderzeemuseum kun je bezoeken tussen 10.00 tot 17.00 uur.

Een korte impressie van het buitenmuseum (28.03 - 25.10.2015).