Buitenmuseum vanaf het water

Meer...

Naar het archief

Evenementen

Avond in het buitenmuseum za 28 okt 2017

Zaterdag 28 oktober organiseert het Zuiderzeemuseum weer de Avond in het buitenmuseum. Het buitenmuseum is met meer dan duizend olielampen verlicht, alle huisjes zijn geopend, er vinden demonstraties van verschillende ambachten plaats en bezoekers mogen mee op de veldschuit voor een sfeervol tochtje over de grachten. Kinderen krijgen een gratis lampion (zolang de voorraad strekt) en er worden muzikale optredens verzorgd. De avond wordt traditiegetrouw afgesloten met een knallende vuurwerkshow.

Oudhollandse kermis

Ook zaterdagavond 28 oktober is de Oudhollandse kermis te bezoeken in het buitenmuseum. Tijdens deze feestelijke avond genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren ’20 zoals een zwanenzweefmolen, luchtschommel, carrousel en kop van Jut. Bij de kermisattracties vind je natuurlijk ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek.

Handgemaakt

Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

Praktische informatie

De Avond in het buitenmuseum is geopend van 18.00 tot 21.00 uur en de vuurwerkshow start om 20.45 uur. Tijdens de avondopenstelling kunnen bezoekers ook genieten van de kermis. Voor deze avond geldt een entree van € 7,50 per persoon.