Meer...

Naar het archief

Evenementen

Expeditie Waterwerken do 14 jun - zo 23 sep 2018

Waterwerken bestaat uit echte eilanden in het water en een plein met picknicktafels en een speeleiland, tegenover de kalkovens in het buitenmuseum. Bezoek de gloednieuwe waterwerkplaats en ontdek hoe hard je moet werken om droge voeten te houden. En kleintjes? Die hengelen hier de vissen ‘uit de zee’.
De voormalige Zuiderzee-eilanden Urk, Wieringen en Pampus zijn weer echte eilanden in het water die je met een roeibootje kunt bereiken. Tussen het Waterwerken-plein en het water ligt een 50 meter lange watergoot. Met verschillende ‘stroomprofielen’ regel je hier de beweging en stroming van het water. Zo ontdek je zelf de kracht van water! Naast de watergoot ligt een houten loopsteiger met een scheepshelling en pieren voor kleine roeiboten. Roei bij mooi weer zelf naar ‘Urk, Wieringen en Pampus’!

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.