Meer...

Naar het archief

Evenementen

Klederdrachtfestival za 26 - zo 27 mei 2018

afbeelding Foto Thijs Jansen

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei is er een diversiteit aan klederdrachten te bewonderen tijdens het 2-daagse Klederdrachtfestival in het buitenmuseum. Verschillende klederdrachtgroepen uit plaatsen van de voormalige Zuiderzee geven ook dans- en zangoptredens en presentaties.

Op zaterdag en zondag is er een optocht door het buitenmuseum en vinden er verschillende presentaties plaats van de klederdrachtgroepen. Ook dansgroepen laten op diverse momenten in dracht historische dansen zien.

Buitenmuseum

De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het breien van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, help de dienstmeid een handje of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. Aan de stadsgracht vind je de verkleedkist, waar kinderen kleurrijke klederdracht mogen aantrekken. Eet een hapje mee bij het Huishouden 1920 of proef een versgerookt visje bij de rokerij. Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals het touwproject van Christien Meindertsma naast de touwslagerij.

Bestel nu tickets online met korting.