Buitenmuseum vanaf het water

Meer...

Naar het archief

Evenementen

Kuipweekend za 7 - zo 8 okt 2017

afbeelding

Als onderdeel van het centrale thema Handgemaakt organiseert het Zuiderzeemuseum dit seizoen speciale ambachtsweekenden: één weekend per maand krijgt een specifiek ambacht extra aandacht. Je kunt dan niet alleen zien hoe het ambacht vroeger werd uitgevoerd, binnen de Zuiderzeecontext, maar ook welke hedendaagse toepassingen er zijn. Daarnaast worden ook de grondstof en – waar mogelijk – de winning en verwerking hiervan belicht. Dit weekend staat het kuipen centraal.


 

Kuipweekend

​Tijdens het kuipweekend, zaterdag 7 en zondag 8 oktober, is er van alles te beleven. Doe bijvoorbeeld mee aan de puzzeltocht door het hele buitenmuseum, waarin diverse tonnen en kuipen, én hun functies centraal staan. Bekijk in de smederij hoe de stalen banden van tonnen worden gemaakt. Kom naar de demonstratie ‘hoepels maken’ en beluister in de filmzaal de informatieve lezingen door de leermeester ‘kuipen’. En als klap op de vuurpijl ga je natuurlijk op de foto als Jan Huigen in de ton of doe je mee met het tobbedansen!

Achternaam

Tijdens het Kuipweekend nodigt het museum iedereen met de achternaam Kuiper (Kuiperij, Kuipers, Kuijpers, Cuyijers) uit om gratis kennis te maken met of terug te gaan naar de 'roots'. Op vertoon van een geldig identiteitsbewijs krijgen deze mensen op 7 en 8 oktober gratis* toegang tot het museum. 

*niet in combinatie met andere kortingen en/of acties.