Meer...

Naar het archief

Evenementen

Miniconcert in het binnenmuseum zo 7 jan 2018

afbeelding

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 25 maart 2018. De serie concerten is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Deze zondag treedt flamencodanseres Pastora op met gitarist El Armenio.

Pastora

Flamencodanseres Pastora werkte samen met gerenommeerde muzikanten zoals Rosario Amador, Luis Amador, Antonio Carrasco, Maria Marin, Erminia Fernandez Cordoba, Juan Peñas, Rafael Domingo, Vicente Santiago, El Armenio. Zij gaf optredens met topdanseres Noelia Sabarea en maakte diverse theatervoorstellingen, onder andere samen met regisseuse Selma Susanna. Pastora werd geschoold in Madrid op de academie Amor de Dios, in Sevilla op de academie van Matilde Coral en bij vele anderen. Door de Nederlandse Flamencobiënnale werd zij uitgenodigd deel te nemen aan de masterclass van de grote danser Farruquito. Onlangs trad zij op tijdens het Festival Bevrijdingsdans, op het Museumplein. Pastora is een bevoegd en geliefd docente, die op vele plekken lesgaf, waaronder meerdere jaren op de Academia de Baile Noelia Sabarea in Spanje en recentelijk in het Muziekgebouw aan ’t IJ.

‘El Armenio’ – Haik Ahekian

Gitarist El Armenio won in 2010 de derde prijs op het gitaarconcours Ramon de Algeciras’ II Certamen de cante y toque famenco y Guitarra Solista. Hij werkte samen met zijn leraar en inspirator Salvador Andrades (begeleider van onder andere de befaamde zanger Camaron). Hij kreeg zijn flamenco-opleiding op het Conservatorium in Rotterdam bij Paco Peña. In 2005 werd hij geselecteerd voor de masterclass met Canizares in het Bimhuis en speelde hij in het WMDC voor Hare Majesteit de koningin.