Meer...

Naar het archief

Evenementen

Nationale Molendagen > zo 14 mei 2017

afbeelding

Ter ere van de Nationale Molendagen op 13 en 14 mei staat de molen in het buitenmuseum centraal. De molenaar laat de Vogelhoeksmolen in het buitenmuseum op volle toeren draaien en hij demontreert hoe de zeilen voor de wieken worden gemaakt.

Nationale molendagen

De Nationale Molendagen worden in 2017 op zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn ruim 950 molens open voor bezoek. Kijk voor meer informatie over de Nationale Molendag op www.molens.nl.

Buitenmuseum

De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het breien van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, help de dienstmeid een handje of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. Aan de stadsgracht vind je de verkleedkist, waar kinderen kleurrijke klederdrachten mogen aantrekken. Eet een hapje mee bij het Huishouden 1920 of proef een versgerookt visje bij de rokerij.
Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals de Zuiderzeestoel van Richard Hutten in de kapel.

De nationale molendagen worden mogelijk gemaakt door: