Buitenmuseum vanaf het water

Meer...

Naar het archief

Evenementen

Pietendorp > zo 20 nov 2016

Havenpieten, muziekpieten, molenpieten, fotopieten, pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer! In 2016 wordt zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen weer omgetoverd tot Pietendorp. De pakjesboot ligt in de Marker haven, de pepernotenbakkerij draait volle toeren, meer dan honderdvijftig Pieten lopen door de straten van het buitenmuseum en zij maken er weer een feestje van. Alle kinderen die Hulppiet willen worden, zijn ook dit jaar weer welkom om te helpen bij het voorbereiden van de verjaardag van Sinterklaas. Jullie komen toch ook?

Klik hier en bekijk op de plattegrond welke leuke activiteiten er allemaal te doen zijn! 

Openingstijden

Op zondag 20, zaterdag 26 en zondag 27 november is het Pietendorp open van 10.00 tot 17.00 uur.

Kaartverkoop

Koop je kaarten voor het Pietendorp online! Met een online ticket weet je zeker dat je het Pietendorp kunt bezoeken op jouw voorkeursdatum. Hoe eerder je boekt hoe hoger de korting, dus wees er snel bij en koop je kaarten direct online!       

Toegangsprijzen

Kinderen 0 t/m 2 jaar gratis
Kinderen 3 t/m 12 jaar € 10,00
Bezoekers van 13 jaar en ouder € 12,50
Museumkaart gratis
Vriend van het Zuiderzeemuseum gratis

Bereikbaarheid

Het Pietendorp is te bereiken via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Volg de omleidingsborden en de instructies van de verkeersregelaars om de auto te parkeren.

Let op! De museumveerboten varen niet. We raden inwoners van Enkhuizen aan om te voet of met de fiets te komen. 

Honden zijn niet toegestaan in het Pietendorp.