IJsselmeer

Bereikbaarheid

Plan je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met de bezoekplanner. Zie wat er op die dag allemaal te doen is en wat je persoonlijke routebeschrijving is.

Met de auto

Je bereikt het museum door nabij Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen. Deze borden leiden je naar het treinstation van Enkhuizen, waar een ruime parkeergelegenheid is (Stationsplein). Je loopt in ongeveer 10 minuten naar het binnenmuseum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Het Zuiderzeemuseum ligt op tien minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven.

Te voet

Het Zuiderzeemuseum ligt op tien minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. Vanaf het NS station langs de oude haven en onder de Drommedaris doorwandelen. Over de witte  ophaalbrug en rechtsaf de bocht in. Doorlopen tot aan de muur, linksaf de muur blijven volgen tot je aan je linkerhand de ingang van het binnenmuseum ziet. De looproute vanaf het station staat ook op borden aangegeven.

NB. In deze periode vaart de museumveerboot niet omdat het buitenmuseum gesloten is.