IJsselmeer

Route

Plan je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met de bezoekplanner. Vind je persoonlijke routebeschrijving en zie wat er op de door jou gekozen dag allemaal te doen is.

Bereikbaarheid t/m 23 oktober 2016

Met de auto

Let op! Van 5 september tot en met 23 oktober 2016 vaart de museumveerboot door de week van het centrum van Enkhuizen naar het buitenmuseum. In deze periode zijn het entreepaviljoen en de bijbehorende parkeerplaats (aan de rand van Enkhuizen) gesloten. In de weekenden en tijdens de herfstvakantie zijn het entreepaviljoen en de parkeerplaats ter plekke wel open. De ANWB-borden 'Zuiderzeemuseum' rond Enkhuizen verwijzen je naar de juiste parkeerplaats.

Volg de ANWB-borden 'Zuiderzeemuseum' die rond Enkhuizen staan. Ze leiden je naar Stationsplein 1 (op weekdagen) of Sluisweg 1 (in de weekenden en tijdens de herfstvakantie) in Enkhuizen. Op de gratis parkeerplaats bij het station is genoeg ruimte om je auto te parkeren. In het centrum van Enkhuizen zijn de meeste parkeerplekken bestemd voor vergunninghouders of kort parkeren, daarom adviseren we je de grote parkeerplaats bij het treinstation van Enkhuizen te gebruiken. De stadsingang van het buitenmuseum is bedoeld voor voetgangers, fietsers en mindervaliden.
Koop vervolgens een entreebewijs bij het VVV-kantoor (op weekdagen) of in het entreepaviljoen (tijdens de weekenden en in de herfstvakantie). Heb je online Zuiderzeemuseum tickets of een museumkaart, dan hoef je niet naar de VVV; deze kaarten worden direct gescand op de museumveerboot. Zie verder ‘Varen of wandelen’.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen en koop een entreebewijs bij de VVV. Heb je online Zuiderzeemuseum tickets of een museumkaart, dan hoef je niet naar de VVV; deze kaarten worden direct gescand op de museumveerboot. Zie verder ‘Varen of wandelen’.

Varen of wandelen

Stap op de museumveerboot achter het VVV-gebouw, toon je entreekaart aan onze medewerkers op de veerdienst en vaar met de museumveerboot in 12 minuten naar het buitenmuseum.
Of loop naar het museum, volg hiervoor de borden. Deze wandeling duurt zo'n 15 minuten en voert je langs prachtige plekken in Enkhuizen.

Bereikbaarheid 24 oktober 2016 t/m 31 maart 2017

In deze periode vaart de museumveerboot niet omdat het buitenmuseum gesloten is. Het buitenmuseum is weer open vanaf zaterdag 1 april 2017. Het binnenmuseum is het gehele jaar open.

Met de auto

Volg de ANWB-borden 'Zuiderzeemuseum' die rond Enkhuizen staan. Ze leiden je naar Stationsplein 1 in Enkhuizen. Op deze gratis parkeerplaats is genoeg ruimte om je auto te parkeren. In het centrum van Enkhuizen zijn de meeste parkeerplekken bestemd voor vergunninghouders of kort parkeren, daarom adviseren we je de grote parkeerplaats bij het treinstation van Enkhuizen te gebruiken. Je loopt in ongeveer 15 minuten naar het binnenmuseum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen. Zie verder ‘Te voet vanaf Stationsplein’.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen en loop vervolgens in ongeveer 15 minuten naar het binnenmuseum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen. Zie verder ‘Te voet vanaf Stationsplein’.

Te voet vanaf Stationsplein

Wandel vanaf het NS-station langs de oude haven en onder de Drommedaris door. Ga over de witte ophaalbrug en rechtsaf de Bocht in. Loop door tot aan de muur, ga linksaf bij de muur en volg deze tot je aan je linkerhand de ingang van het binnenmuseum ziet.

Honden niet toegestaan

Honden en andere huisdieren worden niet toegelaten in het binnen- en buitenmuseum. Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan.