IJsselmeer

Bereikbaarheid

Plan je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met de bezoekplanner. Zie wat er op die dag allemaal te doen is en wat je persoonlijke routebeschrijving is.

Bereikbaarheid t/m 26 oktober 2014


Met de auto

Kom je met de auto? Volg dan de ANWB-borden 'Zuiderzeemuseum' die nabij Enkhuizen staan. Ze leiden je naar onze ontvangsthal: het entreepaviljoen aan de Sluisweg 1 in Enkhuizen (GPS coördinaten 52.692616,5.279789). Op de naastgelegen parkeerplaats heb je genoeg ruimte om je auto te parkeren. Dit kost 5 euro per dag. Vanaf het entreepaviljoen vaar je in 15 minuten met de museumveerboot naar het buitenmuseum.

Stadsingang

De stadsingang van het buitenmuseum is bedoeld voor voetgangers, fietsers en desgewenst voor mindervaliden. In het centrum van Enkhuizen zijn de meeste parkeerplekken bestemd voor vergunninghouders. Vandaar dat we je adviseren te parkeren op de grote parkeerplaats van het entreepaviljoen aan de rand van Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Je kunt er voor kiezen naar het museum te lopen door de borden te volgen. Deze wandeling duurt zo'n 15 minuten en brengt je langs prachtige plekjes van Enkhuizen. Het is ook mogelijk om vlakbij het station op de museumveerboot te stappen.

Museumveerboot

Loop naar de steiger achter het VVV-gebouw en vaar met de museumveerboot in 25 minuten naar het buitenmuseum. Haal vooraf je entreekaarten bij VVV Enkhuizen zodat je deze kunt tonen aan onze medewerkers op de veerdienst. Ook als je een Museumkaart hebt, vragen wij je je entreekaart mee te nemen naar de boot.

Bereikbaarheid 27 oktober 2014 t/m 27 maart 2015


Met de auto

Je bereikt het museum door nabij Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen. Deze borden leiden je naar het treinstation van Enkhuizen, waar een ruime en gratis parkeergelegenheid is (Stationsplein). Je loopt in ongeveer 10 minuten naar het binnenmuseum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Het Zuiderzeemuseum ligt op tien minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven.