IJsselmeer

Route

Plan je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met de bezoekplanner. Vind je persoonlijke routebeschrijving en zie wat er op de door jou gekozen dag allemaal te doen is.

Met de auto

Kom je met de auto? Volg dan de ANWB-borden 'Zuiderzeemuseum' die rond Enkhuizen staan. Ze leiden je naar onze ontvangsthal: het entreepaviljoen aan de Sluisweg 1 in Enkhuizen (GPS coördinaten 52.692616,5.279789). Op de hiernaast gelegen parkeerplaats is genoeg ruimte om je auto te parkeren. Dit kost 5 euro per dag. Vanaf het entreepaviljoen vaar je in 15 minuten met de museumveerboot naar het buitenmuseum.
De stadsingang van het buitenmuseum is bedoeld voor voetgangers, fietsers en mindervaliden. In het centrum van Enkhuizen zijn de meeste parkeerplekken bestemd voor vergunninghouders, daarom adviseren we je te parkeren op de grote parkeerplaats van het entreepaviljoen aan de rand van Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen, loop naar de steiger achter het VVV-gebouw en vaar met de museumveerboot in 25 minuten naar het buitenmuseum. Haal vooraf je entreekaarten bij VVV Enkhuizen, zodat je deze kunt tonen aan onze medewerkers op de veerdienst. Ook als je een museumkaart hebt, vragen wij je je entreekaart mee te nemen naar de boot.
Vanaf het treinstation kun je ook lopen naar het Zuiderzeemuseum.

Met de museumveerboot

Stap op de museumveerboot bij het entreepaviljoen of achter het station en vaar over het IJsselmeer naar het buitenmuseum in 25 minuten (t/m 23 oktober 2016). Als je vanaf station met de veerboot naar het buitenmuseum wilt varen is het wenselijk vooraf je entreekaarten bij VVV Enkhuizen te kopen. Deze kun je vervolgens tonen aan onze medewerkers op de veerdienst. Ook als je een Museumkaart of I amsterdam City Card hebt, vragen wij je je entreekaart mee te nemen naar de boot.

Te voet

Het Zuiderzeemuseum ligt op 10 minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. Wandel vanaf het NS-station langs de oude haven en onder de Drommedaris door. Ga over de witte ophaalbrug en rechtsaf de bocht in. Loop door tot aan de muur, ga linksaf bij de muur en volg deze tot je aan je linkerhand de ingang van het binnenmuseum ziet. Iets verderop aan je rechterhand is de ingang van het buitenmuseum.

Honden niet toegestaan

Honden en andere huisdieren worden niet toegelaten in het binnen- en buitenmuseum. Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan.