IJsselmeer

Bereikbaarheid

Met de auto

Je bereikt het museum door nabij Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen. Deze borden leiden je naar het entreepaviljoen (GPS coördinaten 52.692616,5.279789), waar ruime parkeergelegenheid is. Parkeren kost 5 euro per dag. Met de museumveerboot vaar je in 15 minuten naar het buitenmuseum.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen en loop naar de steiger achter het VVV-gebouw en vaar met de museumveerboot in 25 minuten naar het buitenmuseum. Haal vooraf je entreekaarten bij VVV Enkhuizen zodat je deze kunt tonen aan onze medewerkers op de veerdienst. Vanaf het treinstation kun je ook te voet het Zuiderzeemuseum bereiken. 

Te voet

Het Zuiderzeemuseum ligt op tien minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. Je loopt in ongeveer 10 minuten naar het museum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen.

Met de boot

Boot Stavoren – Enkhuizen v.v.

Je kunt met het comfortabele salonschip Bep Glasius over het IJsselmeer naar het Zuiderzeemuseum varen. De boot vertrekt vanuit Stavoren en legt aan bij het buitenmuseum. Vanuit Enkhuizen kunt je ook de boot naar Stavoren nemen. Meer informatie over de boot Stavoren - Enkhuizen.

Historische driehoek

Combineer je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met een enkeltje stoomtram en boottocht. De dagtocht begint in Hoorn, waar de Stoomtram om 11.00 uur vertrekt naar Medemblik. Hier stapt je over op museumschip Friesland dat in de loop van de middag aanlegt bij het buitenmuseum. Meer informatie over de Historische driehoek.

Veerboot Urk - Enkhuizen

Passagierschip de Zuiderzee verzorgt de veerdienst Urk-Enkhuizen en meert rechtstreeks af in het Zuiderzeemuseum. Lees meer over de rondvaarten, dagtochten en veerdienst van rederij Zuiderzee.