IJsselmeer

Bereikbaarheid

Plan je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met de bezoekplanner. Zie wat er op die dag allemaal te doen is en wat je persoonlijke routebeschrijving is.

Met de auto

Kom je met de auto? Volg dan de ANWB-borden 'Zuiderzeemuseum' die nabij Enkhuizen staan. Ze leiden je naar onze ontvangsthal: het entreepaviljoen aan de Sluisweg 1 in Enkhuizen (GPS coördinaten 52.692616,5.279789). Op de naastgelegen parkeerplaats heb je genoeg ruimte om je auto te parkeren. Dit kost 5 euro per dag. Vanaf het entreepaviljoen vaar je in 15 minuten met de museumveerboot naar het buitenmuseum.

De stadsingang van het buitenmuseum is bedoeld voor voetgangers, fietsers en desgewenst voor mindervaliden. In het centrum van Enkhuizen zijn de meeste parkeerplekken bestemd voor vergunninghouders. Vandaar dat we je adviseren te parkeren op de grote parkeerplaats van het entreepaviljoen aan de rand van Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen en loop naar de steiger achter het VVV-gebouw en vaar met de museumveerboot in 25 minuten naar het buitenmuseum. Haal vooraf je entreekaarten bij VVV Enkhuizen zodat je deze kunt tonen aan onze medewerkers op de veerdienst.
Ook als je een museumkaart hebt, vragen wij je je entreekaart mee te nemen naar de boot. Vanaf het treinstation kun je ook te voet het Zuiderzeemuseum bereiken.

Met de museumveerboot

Stap op de museumveerboot, bij het entreepaviljoen of achter het station, en vaar over het IJsselmeer naar het buitenmuseum (t/m 25 oktober). Loop vanaf het station naar de steiger achter het VVV-gebouw en vaar in 25 minuten naar het buitenmuseum. Haal vooraf je entreekaarten bij VVV Enkhuizen zodat je deze kunt tonen aan onze medewerkers op de veerdienst. Ook als je een Museumkaart of I amsterdam City Card hebt, vragen wij je je entreekaart mee te nemen naar de boot.

Te voet

Het Zuiderzeemuseum ligt op tien minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. Je loopt in ongeveer 10 minuten naar het museum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen.

Honden niet toegestaan

Honden en andere huisdieren worden niet toegelaten in het binnen- en het buitenmuseum. Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan.