Route

Plan je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met de bezoekplanner. Vind je persoonlijke routebeschrijving en zie wat er op de door jou gekozen dag allemaal te doen is.

Bereikbaarheid t/m 29 maart 2018

(van 10.00 tot 17.00 uur)

In deze periode vaart de museumveerboot niet omdat het buitenmuseum gesloten is. Het buitenmuseum is weer open vanaf vrijdag 30 maart 2018. Het binnenmuseum is het gehele jaar open, behalve op eerste kerstdag.

Met de auto

Je bereikt het museum door rond Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen. Ze leiden je naar het treinstation van Enkhuizen, waar een ruime en gratis parkeergelegenheid is (Stationsplein). Je loopt in ongeveer 15 minuten naar het binnenmuseum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen. Het Zuiderzeemuseum ligt op 15 minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven.

Te voet vanaf NS-station

Het Zuiderzeemuseum ligt op 15 minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. Loop vanaf het NS-station langs de oude haven en onder de Drommedaris door. Ga over de witte ophaalbrug en rechtsaf de bocht in. Loop door tot aan de muur, ga linksaf bij de muur en blijf deze volgen tot je aan je linkerhand de ingang van het binnenmuseum ziet. De looproute vanaf het station staat ook op borden aangegeven.

Bereikbaarheid vanaf 30 maart 2018

Met de auto

Volg de ANWB-borden 'Zuiderzeemuseum' die rond Enkhuizen staan. Ze leiden je naar onze ontvangsthal: het entreepaviljoen aan de Sluisweg 1 in Enkhuizen (GPS coördinaten 52.692616,5.279789). Op de hiernaast gelegen parkeerplaats is genoeg ruimte om je auto te parkeren. Dit kost 5 euro per dag. Vanaf het entreepaviljoen vaar je in 15 minuten met de museumveerboot naar het buitenmuseum.
De stadsingang van het buitenmuseum is bedoeld voor voetgangers, fietsers en mindervaliden. In het centrum van Enkhuizen zijn de meeste parkeerplekken bestemd voor vergunninghouders, daarom adviseren we je te parkeren op de grote parkeerplaats van het entreepaviljoen aan de rand van Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen, loop naar de steiger achter het VVV-gebouw en vaar met de museumveerboot in 25 minuten naar het buitenmuseum. Vanaf het treinstation kun je ook lopen naar het Zuiderzeemuseum.

Met de museumveerboot vanaf het station
Stap op de museumveerboot achter het station en vaar over het IJsselmeer naar het buitenmuseum (t/m 28 oktober). Loop vanaf het station naar de steiger achter het VVV-gebouw en vaar in 25 minuten naar het buitenmuseum. Haal vooraf je entreekaarten bij VVV Enkhuizen zodat je deze kunt tonen aan onze medewerkers op de veerdienst. Als je een Museumkaart of I amsterdam City Card hebt kun je gelijk naar de boot.

Te voet vanaf NS-station

Het Zuiderzeemuseum ligt op 15 minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. Volg de borden voor voetgangers en je maakt meteen een mooie wandeling door Enkhuizen. Wandel vanaf het NS station langs de oude haven en onder de Drommedaris door. Ga over de witte ophaalbrug en rechtsaf de bocht in. Loop door tot aan de muur, ga linksaf bij de muur en volg deze tot je aan je linkerhand de ingang van het binnenmuseum ziet. Iets verderop aan je rechterhand is de ingang van het buitenmuseum.

Honden niet toegestaan

Honden en andere huisdieren worden niet toegelaten in het binnen- en buitenmuseum. Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan.