Route

Plan je bezoek aan het Zuiderzeemuseum met de bezoekplanner. Zie wat er op die dag allemaal te doen is en wat je persoonlijke routebeschrijving is.

Met de auto

Je bereikt het museum door rond Enkhuizen de borden 'Zuiderzeemuseum' te volgen. Deze borden leiden je naar het treinstation van Enkhuizen, waar een ruime parkeergelegenheid is (Stationsplein). Je loopt in ongeveer 15 minuten naar het binnenmuseum. Volg de borden voor voetgangers en je hebt direct een mooie wandeling door Enkhuizen.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Enkhuizen. Het Zuiderzeemuseum ligt op 15 minuten loopafstand van het NS-station Enkhuizen. De looproute vanaf het station staat op borden aangegeven.

Te voet

Wandel vanaf het NS-station langs de oude haven en onder de Drommedaris door. Ga over de witte ophaalbrug en rechtsaf de bocht in. Loop door tot aan de muur, ga linksaf bij de muur en volg deze tot je aan je linkerhand de ingang van het binnenmuseum ziet.
De wandeling door het mooie centrum van Enkhuizen duurt 15 minuten en is met borden voor voetgangers aangegeven.

In deze periode vaart de museumveerboot niet omdat het buitenmuseum gesloten is. Het buitenmuseum is weer open vanaf vrijdag 30 maart 2018. Het binnenmuseum is het gehele jaar open.

Honden niet toegestaan

Honden en andere huisdieren worden niet toegelaten in het binnen- en het buitenmuseum. Blindengeleidehonden in functie en officieel opgeleide hulphonden zijn wel toegestaan.