Sterke zeemansverhalen, shanty’s en gerookte vis 23.07.2015

Voor ontroerende shanty’s, sterke zeemansverhalen, klompboot zeilen en gerookte vis moet je op zaterdag 15 en zondag 16 augustus in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen zijn. In het buitenmuseum vindt dan het Maritiem festival plaats. Het programma staat dit weekend bol van de activiteiten, demonstraties en optredens.

Historisch meevaren

De Marker haven is ook dit jaar weer een van de thuishavens van de Vereniging Botterbehoud. Gedurende het festival leggen allerlei historische boten aan. Op zaterdag en zondag vaar je met deze boten het IJsselmeer op en leer je van alles over de geschiedenis van de visserij. Op de kade hangt de geur van vers gerookte vis en ambachtslieden tonen hoe netten en zeilen vroeger werden gemaakt.

Genieten van muziek

Liefhebbers van zeeliederen en shanty’s kunnen door het hele buitenmuseum genieten van muziek. In totaal treden er gedurende het weekend ruim honderd artiesten op zoals Onstuimig Schuim, West Zuidwest, Viswijvenkoor Gouda en Rumor di Mare. Bezoekers komen de koren tegen bij de Marker haven, het schoolplein, de muziektent, de Wieringer kapel, de visrokerij, en het pleintje Kampen in de vissersbuurt.

Openingstijden en informatie

De activiteiten starten tussen 10.00 en 10.30 uur. De muziekoptredens starten om 12.00 uur. Het programma eindigt om 17.00 uur. Bezoekers krijgen bij binnenkomst een plattegrond waarop alle optredens en activiteiten vermeld staan. Er is voor alle leeftijden iets te beleven en er zijn geen extra kosten verbonden aan het evenement.