Pressemitteilung

test (DUITS)

DUITSDe vijfde editie van Pietendorp in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft afgelopen weekend een recordaantal bezoekers getrokken. Het aantal van 7893 bezoekers overtrof de verwachtingen.
 
Tijdens Pietendorp bewoonden zo’n zeventig Zwarte Pieten tijdelijk het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Kinderen konden onder andere de Pietenpakken wassen en het paard van Sinterklaas verzorgen. Vorig jaar ontving het museum 5915 bezoekers.
 
Wat is er nog te doen?
De bezoekers die het Pietendorp gemist hebben kunnen nog langs de Winterfair op 18 en 19 december. Dit is het laatste evenement van het buitenmuseum dit jaar. In het binnenmuseum lopen diverse tentoonstellingen, waaronder Zuiderzee met taart en EMMY+GIJS+ALDO, tot volgend jaar door.
 
Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen richt zich op kunst, cultuur en erfgoed rondom het voormalige Zuiderzeegebied en het huidige en toekomstige IJsselmeergebied. Door zijn activiteiten, aanpak en samenwerking heeft het museum een internationale uitstraling en publieksbereik.
 
Gemeenschappen, ambachten en water staan centraal. Het museum bestaat uit een openluchtcollectie in de vorm van een museumpark en een binnenmuseum met een grote hoeveelheid expositieruimtes voor vaste presentaties en tijdelijke tentoonstellingen. Het museum verzorgt daarnaast regelmatig presentaties in binnen- en buitenland. www.zuiderzeemuseum.nl

…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Niels Lauwers, telefoon 0228-351125 van de afdeling Communicatie,
communicatie@zuiderzeemuseum.nl

- test

test

Foto: Stefanie Grätz

download high res photo

By means of downloading this hi res photographic material, you agree to the terms to mention the credits; the name of the project, the artist and photographer.