More...

To archive

Maand van het touwslaan > Sat 30 Apr 2011

afbeelding

Het museum start het Jaar van het Doen op 2 april met de maand van het touwslaan. Tijdens deze maand kunnen bezoekers zelf een bruikbaar touw maken, ouderwets de was ophangen en leren hoe je diverse knopen legt. Ook wordt er een poging gedaan het langste springtouw ter wereld te ‘slaan’.

In 2011 staat in het binnen- en buitenmuseum van april tot en met oktober elke maand een ander ambacht centraal onder het thema Jaar van het Doen. Volwassenen en kinderen leren actief over het verleden en heden van verschillende beroepen en nijverheden.

Guiness Book of Records
Zaterdag 9 april is er een recordpoging gedaan voor het Guiness Book of Records. Onder de bezielende leiding van touwslager Johan Peerdeman is het langste springtouw ter wereld geslagen! 

Het springtouw is maar liefst 44,97 meter lang. Notaris Hans van der Horst heeft dit officieel voor het museum vastgelegd. Een groep kinderen van Scouting Enkhuizen was uitgenodigd om ook echt met dit lange touw te springen. Mede dankzij het mooie weer en de gezellige sfeer was het een zeer geslaagde dag.