Andere parkeerplaats laatste weekend augustus 20.08.2018

Bezoekers van het Zuiderzeemuseum parkeren zaterdag 1 en zondag 2 september voor één keer op een andere locatie. De borden ‘Zuiderzeemuseum’ aan de rand van Enkhuizen verwijzen dat weekend naar de tijdelijke parkeerplaats op het terrein van Syngenta.
De vaste parkeerplaats van het Zuiderzeemuseum is niet bereikbaar in verband met werkzaamheden; de kruising N506/N302 met De Dolfíjn en de kruising N302 op de Voorland/Flevolaan zijn beide afgesloten, waardoor ook de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad – de Houtribdijk/Markerwaarddijk – in beide richtingen afgesloten is.

Parkeren Zuiderzeemuseum

Voor het weekend van 1 en 2 september wordt een tijdelijke parkeerplaats ingericht op het terrein van Syngenta (Westeinde 62, 1601 BK Enkhuizen). Er rijden elektrische pendelbusjes tussen dit tijdelijke parkeerterrein en de opstapplaats van de museumveerboot in het centrum van Enkhuizen (achter de VVV).

Let op: in de elektrische pendelbusjes passen helaas geen vervoersmiddelen zoals rolstoelen en kinderwagens. Mocht je met een dergelijk vervoersmiddel komen, dan kun je het beste gratis parkeren bij Stationsplein 1 in Enkhuizen. Volg vanaf het station de borden naar de opstapplaats van de museumveerboot en vaar over het IJsselmeer naar het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum.

Informatie wegwerkzaamheden

Van vrijdag 31 augustus 19.00 uur tot en met maandag 3 september 05.00 uur zijn de kruisingen N302/N506 met De Dolfijn en de kruising N302 op de Voorland/Flevolaan afgesloten. De N506 is daardoor vanaf de Florasingel afgesloten tot aan de kruising N302/N506. Ook de Markerwaarddijk (N302) tussen Enkhuizen en Lelystad is afgesloten in beide richtingen, voor zowel gemotoriseerd, als (brom)fietsverkeer. Tijdens deze grootschalige afsluiting wordt het asfalt vervangen en krijgt de kruising N302/N506 een nieuwe inrichting.
Tegelijkertijd voert de provincie Flevoland sanerings- en maaiwerkzaamheden uit in de berm langs de Markerwaarddijk. Door deze verschillende soorten werkzaamheden tegelijk in te plannen, wordt de verkeershinder zo veel mogelijk beperkt.

Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden aan de kruising N302/N506 uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Deze werkzaamheden vormen een onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.