Meer...

Naar het archief

Doe-activiteiten in de kerstvakantie 20.12.2017

afbeelding Aan de slag bij de OS_Playstation

Buiten is het winters koud, maar jij gaat lekker binnen aan de slag! Kom naar het binnenmuseum en bouw hier je eigen Faceboat van zeildoek of bedruk een tasje met een zelfbedacht patroon. Ben je uit geknutseld? Dan volg je de ontdekkingstocht met scheepsmuis Ko of ga je in de tentoonstelling Studio ZZM aan de slag met je hoofd en handen. De knutselactiviteiten zijn te volgen van zaterdag 23 december tot en met zaterdag 6 januari (behalve op 25 december), van 11.00 uur tot 15.00 uur. Je kunt hiervoor terecht in het atrium van het binnenmuseum. Op zondag 7 januari is het mogelijk om, na het miniconcert, van 14.00 tot 16.00 uur te knutselen.​

Aan de slag in het atrium!

Tijdens de kerstvakantie gaan jong en oud creatief aan de slag in het binnenmuseum. Geïnspireerd op de collectie van Ambacht in dracht, bestempel je in het atrium een canvastasje met je eigen ontwerp in speciale blokdruktechniek. Kosten hiervoor zijn € 2,50 per tasje. Werk je liever 3D? Leer dan je eigen Faceboat bouwen van zeildoek! Zo maak je net als ontwerper Maki Suzuki een boot met twee gezichten die je meeneemt naar huis. Deze activiteit hoort bij de tentoonstelling Studio ZZM en deelname kost €2,50.

En verder?

In de tentoonstelling Studio ZZM vind je verschillende plekken waar je aan de slag kunt. Kom een scheepsknoop maken of speel een schaduwspel met bootjes. Bij de OS_Playstation van Thomas Lommée & Christiane Högner bouw je allerlei installaties. Lommée en Högner ontwikkelden hiertoe een soort meccano met bouwcomponenten gemaakt in het Zuiderzeemuseum.

Ontdekkingstocht voor kinderen

In de Reis rondom de Zuiderzee gaan kinderen zelf op ontdekking: kinderen tot en met negen jaar lopen samen met scheepsmuis Ko via spelletjes, puzzels en raadsels langs alle mooie voorwerpen in de tentoonstelling. En kinderen vanaf tien jaar gaan met het boekje Speuren in de schatkamer zelf op onderzoek in de verschillende dorpen en steden van het voormalige Zuiderzeegebied. Na afloop krijgen alle kinderen op vertoon van hun gelopen speurtocht een beloning bij de kassa.