Meer...

Naar het archief

Druk bezochte BankGiro Loterij Open Dagen 11.09.2017

afbeelding

Op 9 en 10 september was het gezellig druk in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Tijdens de BankGiro Loterij Open Dagen werden de deelnemers van de BankGiro Loterij in het zonnetje gezet. Bijna 1900 deelnemers zijn naar het museum gekomen en genoten van een oogstrondleiding door de groentetuinen van Zoutkamp tot Harderwijk. Ook bezochten zij de fruitboomgaard van De Bangert, leerden meer over geneeskrachtige kruiden in de apothekerstuin en konden verschillende appelsoorten en mispelgelei proeven. Ook gingen de deelnemers bij boerderij Baard aan de slag met het maken van een zaadbommetje. Na alle activiteiten stond in restaurant het Amsterdamse huis de koffie of thee met een luxe appelkoek, van de warme bakker, voor de deelnemers van de loterij klaar.

Hoofdpartner Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum wordt gesteund door de BankGiro Loterij. Het museum ontving op 16 februari 2017 op het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een flinke bijdrage. In totaal kreeg  het museum dit jaar 636.494 euro. Deze bijdrage wordt onder andere besteed aan restauratieprojecten, zoals de Wierschuur, het schooltje en de verschillende panden op de Urker Bult. Daarbij ontving het Zuiderzeemuseum een extra bedrag van 580.000 euro voor een bijzonder project: het jaarlijks terugkerende familie-evenement Zuiderzeelicht. Zuiderzeelicht zorgt de komende drie jaar voor een winterperiode vol mooie beelden en verhalen. In het buitenmuseum gaan bezoekers de Zuiderzeegeschiedenis op een geheel nieuwe manier samen beleven. Het Zuiderzeemuseum prijst zich zeer gelukkig met de financiële steun van de BankGiro Loterij en haar deelnemers.

Over de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. De loterij werft fondsen voor haar culturele partners en geeft bekendheid aan hun werk. Daarnaast wil de loterij cultuur toegankelijk maken voor een breed publiek en samen cultuur vieren. In 2016 ontvingen 66 musea en andere culturele organisaties een schenking van de BankGiro Loterij. Dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers kon de loterij dit jaar een recordbedrag € 66,9 miljoen schenken aan cultuur in Nederland. Dat is € 4,1 miljoen meer dan in 2015.
www.bankgiroloterij.nl ​