Een meivakantie vol familiepret 27.04.2018

Tijdens de meivakantie is er van alles te doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Wandel door de geschiedenis en proef Vers van vroeger. Ontdek wat allemaal eetbaar is uit de zee en van het land. Kinderen kunnen actief aan de slag en doen een leuke puzzeltocht met groene beloning. In de proviandkast spelen ze het ‘Sippelsopspel’ en kleuren ze aan een kleurplaat zo groot als een tafel! Natuurlijk kan het verkleden in klederdracht, het spelen van Oudhollandse spelletjes en het volgen van verschillende knutselactiviteiten niet ontbreken. Zo maken kinderen (tegen een vergoeding) een zeepje, zaadbommetje of klompbootje en schilderen ze erop los. Kortom, een dagje uit met het hele gezin is zo gevuld!

Vers van vroeger

Dit seizoen ontdekken bezoekers tijdens hun verkenningstocht door het buitenmuseum wat er allemaal eetbaar is uit de zee en van het land. Ze leren hoe deze producten werden geteeld of gevangen, en daarna bewaard. Eten wil je natuurlijk ook zelf ervaren en dus proef je sprot bij de visrokerij, ontdek je oude fruitsoorten in de boomgaard en geniet je van een ouderwets ‘ulevelletje’. Want zo smaakt Vers van vroeger! En de jonge bezoekers? Die doen een leuke puzzeltocht met beloning. Gedurende het buitenseizoen van het buitenmuseum vinden er verder thema-evenementen plaats, zoals Kom in de kas, het Zuiderzeeambachten weekend en de Oogstweekenden.