Meer...

Naar het archief

Intieme miniconcerten in de winterperiode 02.11.2017

afbeelding Altegaer

In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen net als voorgaande jaren miniconcerten. Diverse duo’s en muziekgroepen treden op verschillende zondagen in de maanden november tot en met maart op. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon. Luister, kijk en dans hier naar hartenlust. Op zondag 5 november trapt de groep Altegaer af met een concert waar het plezier van afspat. De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Zondag 5 november: Altegaer

De aftrap op zondag 5 november wordt verzorgd door de groep Altegaer. De leden spelen puur voor het plezier van het gezamenlijk muziek maken. Het repertoire is grenzeloos; alles mag zolang het maar mooi, spannend, vrolijk of uitdagend is. Van oude muziek tot swingende folk, van wervelende dansdeunen tot prachtige samenklanken, van a capella-zang tot verhalende ballades en van eigen Nederlandstalige composities tot wereldliederen. 

Zondag 19 november: Entre Nous

Gitaar- en Mandolineorkest Entre Nous viert dit jaar het 75-jarig bestaan. Als smaakmaker op vele Gitaarfestivals in het Zuiderzeemuseum mag dit orkest niet ontbreken in deze serie. Onder leiding van een dirigent spelen de muzikanten gevarieerde muziek; van een Engelse wals tot de tango en van een mars tot populaire muziek van bijvoorbeeld de Beatles. Entre Nous is van alle markten thuis.