Intieme miniconcerten in maart 05.03.2018

afbeelding Folkclub Enkhuizen

In het atrium van het binnenmuseum organiseert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen net als voorgaande jaren miniconcerten gedurende de wintermaanden. Luister, kijk en dans hier naar hartenlust. In maart sluiten twee concerten de reeks af: Colombolero en Folkclub Enkhuizen. De intieme miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor de bezoekers van het Zuiderzeemuseum. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en Zeegers Postma.

Zondag 11 maart: Combolero

Spaanstalige muziek met een zuchtje romantiek en een sprankje weemoed. Als gepassioneerde vissers hebben de vier muzikanten van Combolero enkele prachtige parels uit die zee van muziek gevist en vertolken die op warmbloedige wijze op gitaar, contrabas, accordeon en percussie. Voel de harteklop van de Cubaanse Son en beweeg mee op de Colombiaanse Cumbia tijdens het miniconcert van Combolero op zondagmiddag 11 maart in het atrium van het binnenmuseum.

Zondag 25 maart: Folkclub Enkhuizen

Folkclub Enkhuizen bestaat uit een groep enthousiaste muzikanten, zangers en dichters en is al ruim veertien jaar actief. Zoals in Engelse folkclubs gebruikelijk is, komt Folkclub Enkhuizen in de winterperiode één keer in de veertien dagen bij elkaar. Dan brengen de deelnemers om de beurt hun traditionele folksongs, eigen liederen of verhalen ten gehore. Het repertoire is net zo afwisselend als de mensen; een optreden van de Folk Club zit altijd vol met verrassingen!