Vaderdag is... gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum! 06.06.2018

Zondag 17 juni komen mensen van heinde en ver naar Enkhuizen voor het jaarlijkse Gitaarfestival in het Zuiderzeemuseum. Op verschillende locaties in het binnen- en buitenmuseum spelen zo’n tweehonderd gitaristen: van flamenco tot jazz, en van fingerstyle tot blues. Ook dit jaar wordt het festival georganiseerd in samenwerking met de GitaarSalon Enkhuizen en Nico Nap Foundation. Voor alle museumbezoekers is het Gitaarfestival gratis toegankelijk; vaders hebben bovendien gratis toegang tot het museum op vertoon van hun (klein)kind. Bekijk hier de programmering en de plattegrond.

Een kleine greep

In de filmzaal spelen ‘vrouwen met een verhaal’: Susana Raya, Anne Chris met Bas van der Wal, en Astrid Seriese met Erwin van Ligten. In de kapel spelen Livio Gianola met Conchita, het Saraswati Duo en Serenatella. Luuk Heezen doet op beide locaties de presentatie. Op het schoolplein treden All the kings Daughters, Sabrina Vlaskalic en Voice over op. In het Hoorns Koffiehuis genieten de bezoekers van wereldmuziek van Tim Panman en Alexander Vocking, Gustavo Cabrera (Argentinië), Juliano Abrmovai en Theo de Blasis (Brazilië), en het gitaartrio JaVaEd. In de muziektent treden flamenco-dansgroepen op met Bart van Uden en Janine Keijzer La Nina. En in het Atrium van het binnenmuseum spelen de gitaarorkesten NJGO, SGEN, AMTG en het Dijkmagazijn studenten Gronings conservatorium.