Cafe Hindeloopen
 

 Amsterdamse huis


 Koffiehuis Hoorn


 IJs & friet


 Museumshop
 


 Souvenirwinkel


 Snoepwinkel


 Bakkerswinkel


Kaaswinkel

Winkels en restaurants

Restaurants


Café Hindeloopen

Kom je net aan in het buitenmuseum en ben je toe aan een kopje verse koffie of thee met een heerlijk stuk gebak? Wil je tussendoor even lekker ontspannen of aan het einde van de middag een drankje nemen? Dan vind je direct aan de dijk café Hindeloopen met een prachtig uitzicht over de haven. Afhankelijk van het weer is óf het knusse café boven aan de dijk geopend óf, bij mooi weer, het terras onder aan de dijk. Bij café Hindeloopen kun je contant betalen, pinnen en met gangbare creditcards afrekenen.

Zelfbedieningsrestaurant Het Amsterdamse huis

In het zelfbedieningsrestaurant Het Amsterdamse huis kun je terecht voor een uitgebreid assortiment aan heerlijkheden. In het koffie- en gebakbuffet vind je verschillende koffiespecialiteiten, gebak, brownies en koeken. Kies uit heerlijke sandwiches, soep, diverse koude dranken, verse sappen, salades en warme gerechten. Je kunt hier pinnen, betalen met contant geld en gangbare creditcards. Bekijk de menukaart.

Koffiehuis Hoorn

Achter de bakkerswinkel bevindt zich het koffiehuis. Deze ruimte kan gehuurd worden voor bijeenkomsten, vergaderingen, lunches, borrels, etc. Neem voor meer informatie contact op via sales@zuiderzeemuseum.nl of 0228 - 351 135.

IJs & frites

Bij mooi weer is in de weekeinden en vakanties op het plein achter de kerk ‘IJs & frites’ geopend. Hier worden heerlijke, huisgemaakte frieten gebakken waarover in de wijde omtrek gesproken wordt. Ook koop je hier het 'skoftig' lekkere ijs van zorgboerderij Moois uit Lutjebroek. Frisdranken ontbreken hier vanzelfsprekend niet. Je kunt hier pinnen of betalen met contant geld.

Winkels


Museumshop

In de museumshop bij de ingang van het binnenmuseum tref je een assortiment literatuur aan over kunsten, design en de Zuiderzee. Daarnaast vind je in de museumshop een scala aan design producten van kunstenaars die in het Zuiderzeemuseum aan een tentoonstelling meewerken of hebben meegewerkt. In de museumshop kun je pinnen, contant en met gangbare creditcards betalen.

Souvenirwinkel

Aan de stadsgracht in het buitenmuseum vind je de souvenirwinkel. Vergaap je aan de verschillende aandenkens en oude producten: van Delftsblauwe souvenirs, koelkastmagneten en kinderboeken tot prachtige, houten tulpen. Je kunt je aankopen in de souvenirwinkel afrekenen met contant geld, pinpas en gangbare creditcards. Wat neem jij mee naar huis?

Snoepwinkel

In het Zuiderzeemuseum kun je nog echt als een kind in de snoepwinkel staan: in onze winkel is de ene pot is nog kleurrijker en verleidelijker dan de andere. Al het lekkers in deze winkel kun je betalen met contant geld of met pinpas. 

Bakkerswinkel

In het buitenmuseum staat ook een authentieke bakkerswinkel uit Hoorn. De winkel is regelmatig geopend en verkoopt lekkernijen zoals chocolade en verschillende soorten koeken. Al het lekkers in deze winkel kun je betalen met contant geld of met pinpas. 

Kaaswinkel

Voor een overheerlijke kaas, bijvoorbeeld met fenegriek of een ‘gewone’ Hollandse kaas, kom je naar ons kaaspakhuis uit Landsmeer. Bekijk de rijen opgelegde kazen en zie hoe ze rusten om op smaak te komen. Je betaalt de kaasjes met contant geld of met pinpas.

Visrokerij

Naast de molen in het buitenmuseum is een visrokerij aanwezig. De vis wordt hier op authentieke wijze gerookt. Bezoekers kunnen hier gerookte haring kopen.
Klik hier en lees waarom het Zuiderzeemuseum geen paling meer rookt.