Meer...

Naar het archief

Evenementen

Bakfestijn > zo 13 mei 2018

afbeelding

Maak er met Moederdag samen een gezellige dag van in het buitenmuseum, ontdek wat er allemaal te beleven valt en mis natuurlijk niet het Bakfestijn! Want speciaal voor Moederdag organiseert het Zuiderzeemuseum een echt bakfestijn met allerlei leuke activiteiten, voor jong en oud.
Met Moederdag zet het Zuiderzeemuseum heel graag alle moeders in het zonnetje door hen die dag gratis toegang* te geven tot het museum.

Maak in de bakkerswinkel je eigen pannenkoek met een soort sjabloon en verschillende kleuren beslag en eet ‘m daarna vooral lekker op. Of bak in het knutselatelier een grote koek en gebruik allerlei smakelijkste versieringen. En ga je hierna door naar de activiteit zeepje maken dan kies je deze dag natuurlijk voor de bijzondere geur ‘appeltaart’. Alle bakfestijn-activiteiten zijn gratis.

Klik hier en bekijk de plattegrond.

Optredens Gillende Keukenprins

Als onderdeel van het bakfestijn geeft de Gillende Keukenprins om 13.00 en 15.30 uur een optreden op het pleintje bij de stadsgracht. De Gillende Keukenprins berijdt weliswaar geen wit paard, maar heeft wel als enige op de hele wereld een heus Keukenorgeldrumgestel, waarmee hij kan koken, orgel spelen en drummen tegelijk… een waar spektabel, dus mis hem niet! In deze fysieke voorstelling – die het midden houdt tussen theater, circus en rockconcert – draait het allemaal om het bakken van één pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, verse beukende muziek, een vlijmscherp koksmes als stuwer in een intieme ode en dan, na een storm van zevenentwintig-en-een-halve minuut is ‘ie eindelijk daar… dé pannenkoek! Dat dit alles niet zonder slag of stoot gaat, laat zich raden…

* Met Moederdag hebben moeders gratis entree op vertoon van hun (klein)kind.