Meer...

Naar het archief

Evenementen

Theatrale opening buitenmuseum > za 1 apr 2017

Vanaf zaterdag 1 april 2017 is er weer van alles te zien, te doen en te beleven in het buitenmuseum. Wandel door de straten en stap terug in de tijd! Met meer dan honderdveertig historische gebouwen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee, is het buitenmuseum een dorp op zich. Bezoek het postkantoor, maak kennis met de bewoners van Urk en help mee met de oude ambachten. Maar bekijk daarnaast ook de hedendaagse designpresentaties die zijn geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Trek gekregen? Eet een vers gerookt visje bij de visrokerij of strijk neer bij café Hindeloopen en geniet hier van het prachtige uitzicht over het water.

Theatrale openingsact

Hoe maak je muziek met gerookte vis? Hoe klinkt een touwslagerij? Slaat de smid op de maat? Om 12.00 en 14.00 uur viert BOT op muzikale en theatrale wijze de opening van het buitenmuseum en het centrale thema Handgemaakt. BOT treedt twee keer op met hun op maat gesneden voorstellingen van 15 minuten en gebruiken daarmee op verrassende wijze de zeven kernambachten die in het museum te zien zijn. De voorstellingen zijn een combinatie van eigenzinnige poëzie, schurende humor, rammelend instrumentarium en fysieke arbeid. Lees meer over BOT


Foto: Gaby Visser

Handgemaakt

Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!