Meer...

Naar het archief

Evenementen

Expeditie Waterwerken > zo 23 sep 2018

Nederlanders zijn waterwerkers! Wij leven al eeuwen met water en bedenken telkens weer innovatieve manieren om ons land droog en veilig te houden. Droge voeten zijn namelijk niet vanzelfsprekend. Een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel en dat is hartstikke bijzonder.

Cornelis Lely – zelf een briljante Waterwerker -  zoekt opvolgers die ook in de toekomst zorgen dat Nederland droog en veilig blijft. Ben jij een goede waterwerker? Bezoek de gloednieuwe waterwerkplaats en ontdek hoe hard je moet werken om droge voeten te houden. Roei bij mooi weer naar de voormalige Zuiderzee-eilanden die als kleine stukje land zijn herrezen uit het lage water van het IJsselmeer. 

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.