Meer...

Naar het archief

Evenementen

Flessenscheepjesweekend > zo 6 aug 2017

afbeelding

Het Flessenscheepjes Museum uit Enkhuizen bestaat 25 jaar en om dit te vieren is er van vrijdag 4 t/m zondag 6 augustus 2017 een feestelijk jubileumweekend bij het Flessenscheepjes Museum zelf, maar ook in het Zuiderzeemuseum.

Miniatuur TX 11

Al maanden is er door leden van Welkom aan Boord, de Nederlandse Vereniging van Flessenscheepjesbouwers en -verzamelaars gewerkt aan een miniatuur van de blazer TX11 uit de varende collectie van het Zuiderzeemuseum. Op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur wordt in het buitenmuseum de fles gefinaliseerd en gepresenteerd. De echte TX11 ligt dichtbij aangemeerd, zodat de miniatuurversie in de fles goed vergeleken kan worden met het origineel.

Vaar naar Flessenscheepjes Museum

Maak als bezoeker van het Zuiderzeemuseum om 14.00, 14.45 of 15.30 uur een gratis boottocht naar het Flessenscheepjes Museum. De opstapplek van de boot is naast de Compagniesbrug in Enkhuizen. De bijzondere vaarroute brengt je via de Oosterhaven, door de waterkering uit 1361 onder het Flessenscheepjes Museum, naar de aanmeerplaats bij de Zuiderhavendijk. Per vaart kunnen maximaal 12 personen meevaren. Een bezoek aan het Flessenscheepjes Museum kost € 4,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

In de Marker haven van het buitenmuseum staat een kraam van het Flessenscheepjes Museum en daar kun je terecht voor informatie.