Meer...

Naar het archief

Evenementen

Geurbeleving i.s.m. Keukenhof > ma 21 apr 2014

afbeelding

Van Goede Vrijdag tot en met 2e Paasdag is een bezoek aan het buitenmuseum weer extra leuk voor het hele gezin. Naast Paaspret is er een onvergetelijke beleving in de kapel. Geuren staan dit jaar centraal in het buitenmuseum en met dank aan Keukenhof is de kapel gevuld met de meest geurende bloemen ter wereld. Van diverse continenten zijn de bloemen ingevlogen om de bezoekers van het Zuiderzeemuseum bloemengeuren te laten ruiken die zeer bijzonder een zeldzaam zijn. In de kapel staan vazen op grote granieten sokkels met zeer bijzonder ruikende bolbloemen zoals hyacinten, narcissen (pepermints) en irissenlelies.

Muzikale optredens in de kapel

Op Goede Vrijdag komt Kim Spierenburg, bekend van De Wereld Draait Door, bovendien naar het museum om in de kapel met prachtig vioolspel in geuren en kleuren haar indrukwekkende verhaal te vertellen. De concerten van Kim Spierenburg vinden plaats van 14.00 - 14.15 uur en 15.00 - 15.15 uur. 

Op zaterdag geeft Leonie Stevens van 14.00 - 14.30 en 15.00 - 15.30 uur een bijzonder celloconcert. Op eerste paasdag, zondag 21 april, brengt Zoo Duo een muzikaal gitaarspel ten gehore van 14.00 - 14.30 en 15.00 - 15.30 uur. Op tweede paasdag, maandag 22 april, neemt de Zweedse gitarist Johannes Möller van 12.00 - 12.30 uur en 13.00 - 13.30 uur de bezoekers mee in een indrukkwekkend muzikaal verhaal.

Over Keukenhof

Met miljoenen tulpen in duizend variëteiten is Keukenhof al 65 jaar ongeëvenaard. In het themajaar Holland zal de tulp nog nadrukkelijker centraal komen te staan.
De evenementen in Keukenhof staan allen in het teken van Holland met Hollandse muziek op 29 en 30 maart, een Oudhollands weekeinde in samenwerking met het Zuiderzeemuseum op 5 en 6 april. Voor de allerkleinsten komt nijntje -het bekendste Nederlandse konijntje- met Pasen naar Keukenhof en op 26 en 27 april organiseert Keukenhof de Smaak van Holland. Keukenhof is open tot en met 18 mei 2014. www.keukenhof.nl

Over Kim Spierenburg

Kim Spierenburg is als 6-jarig meisje begonnen met het spelen van viool en momenteel studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij Peter Brunt. Het viool spelen heeft haar van kinds af aan geholpen om met haar auto-immuunsysteemziekte om te gaan. Ze voelt zich beter als  ze de trillingen van het  instrument door mijn lichaam voelt en de vioolklanken hoort. Van de muziek krijgt ze energie.
In januari 2014 heeft Kim opgetreden tijdens Big Improvement Day 2014 en was volop in het nieuws. In februari 2014 zat Kim aan tafel en speelde ze viool bij Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door. Bekijk hier de uitzendingwww.kimspierenburg.nl

 


Foto: Peter Venema

Ruik de tijd

Het buitenmuseum met het thema Ruik de tijd staat dit jaar in het teken van geuren van vroeger en nu. Ons reukzintuig is ons meest emotionele en krachtige zintuig. Veel geuren herinneren ons aan het verleden. Sommige geuren brengen je zelfs onmiddellijk terug in de tijd: voor één moment waan je je weer in je jeugd. Op twintig plaatsen in het buitenmuseum ruik je zulke geuren van vroeger, de zilte lucht van de Zuiderzee, een brandend petroleumstel en vers gepelde garnalen. Het Geurstation van Atelier Ted Noten, dat werd ontwikkeld in samenwerking met de geurexperts van Annindriya, prikkelt de neuzen van jong en oud; ga je neus achterna, ervaar de verschillende geurherinneringen door de generaties heen en ontdek de lekkerste én de smerigste geuren.