Meer...

Naar het archief

Evenementen

Gitaarfestival > zo 18 jun 2017

Zondag 18 juni 2017 wordt voor de vijfde keer het Gitaarfestival georganiseerd in het Zuiderzeemuseum. In samenwerking met de GitaarSalon Enkhuizen en Stingray Brava laten veel verschillende (inter)nationale gitaristen, waaronder Harry Sacksioni, Peter Finger, Ano Kato, Susana Raya band, Kiki Schippers en Sabrina Vlaskalic, hun favoriete muziekstijlen horen in het binnen- en buitenmuseum. Op verschillende plekken zijn bijzondere akoestische gitaarstijlen te horen. Geniet van onder andere wereldmuziek, tango, flamenco, klassiek, jazz en singer-songwriter.  Klik hier en bekijk de programmering en de plattegrond.

Op Vaderdag, zondag 18 juni, heeft het museum een speciaal cadeau voor alle vaders: gratis entree tot het Zuiderzeemuseum én het Gitaarfestival.
 

Kijk ook op www.gitaarsalon.nl/festival voor de gehele programmering van het festival in het centrum van Enkhuizen.

Handgemaakt

Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

Buitenmuseum

De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het breien van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, help de dienstmeid een handje of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. Aan de stadsgracht vind je de verkleedkist, waar kinderen kleurrijke klederdrachten mogen aantrekken. Eet een hapje mee bij het Huishouden 1920 of proef een versgerookt visje bij de rokerij.
Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals de Zuiderzeestoel van Richard Hutten in de kapel.