Meer...

Naar het archief

Evenementen

Gitaarfestival > zo 17 jun 2018

Zondag 17 juni 2018 wordt het jaarlijkse Gitaarfestival georganiseerd in het Zuiderzeemuseum. In samenwerking met de GitaarSalon Enkhuizen en Stingray Brava laten veel verschillende (inter)nationale gitaristen hun favoriete, akoestische muziekstijlen horen in het binnen- en buitenmuseum. Geniet van onder andere wereldmuziek, tango, flamenco, klassiek, jazz en singer-songwritermuziek.  

Bekijk de programmering en de plattegrond voor het Gitaarfestival.

Op Vaderdag, zondag 17 juni, heeft het museum een speciaal cadeau voor alle vaders: op vertoon van (klein)kind gratis entree tot het Zuiderzeemuseum én het Gitaarfestival.

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.