Meer...

Naar het archief

Evenementen

Klederdrachtfestival > zo 27 mei 2018

Kom zaterdag 26 en zondag 27 mei klederdrachten bewonderen tijdens het tweedaagse Klederdrachtfestival in het buitenmuseum! Verschillende klederdrachtgroepen uit plaatsen rond de voormalige Zuiderzee geven dans- en zangoptredens en presentaties. Daarnaast houden ze beide dagen vanaf 12.30 uur een optocht door het buitenmuseum. Op de stadsgracht is een kleine, ambachtelijke foodmarkt met streekproducten om te proeven en te kopen.

Bekijk de plattegrond voor het programma op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei.

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.