Meer...

Naar het archief

Evenementen

Kom in de kas > zo 8 apr 2018

afbeelding

Zaterdag 7 en zondag 8 april bezoek je in het Zuiderzeemuseum de pottenkas tijdens het landelijke publieksevenement Kom in de kas. Van 12.00 tot 16.00 uur is hier de bevlogen museumtuinder Jos Jong aanwezig om te vertellen over deze historische kas uit Aalsmeer en alles wat hier groeit. Zo worden hier niet alleen kamerplanten, maar ook groenten opgekweekt voor de drie grote moestuinen van het buitenmuseum.

Voor deze gelegenheid kweekt Jos een aantal ‘Heilige Boontjes’, waarvan hij de boontjes uitdeelt aan geïnteresseerde bezoekers. Dit ‘Heilige Boontje’ heet officieel ook wel de ‘Monstransboon’ dankzij het bijzondere patroon op de zijkant. In de loop der jaren ontstonden er vele mythische verhalen over de boon; in het katholieke Volendam werden ze bijvoorbeeld uitgedeeld aan stellen om de vruchtbaarheid te bevorderen. Wie weet wat het boontje jou oplevert!

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.