Meer...

Naar het archief

Evenementen

Masterclass Quilten en borduren = VOL > zo 11 feb 2018

afbeelding

Praktische informatie
Wanneer: 11 februari
Hoe laat: 10.00 – 17.00 uur
Waar: binnenmuseum
Docent: Bas Kosters
Maximum aantal deelnemers: 15
Kosten: € 75 inclusief basismaterialen, koffie, thee en entree museum. De lunch is niet inbegrepen; je kunt lunchen in de horecagelegenheid van het binnenmuseum.
Inschrijven kan hier via www.craftscouncil.nl

Ambacht in dracht
Bas Kosters – ontwerper van mode, maskers en wandkleden – reisde vorig jaar in het kader van de tentoonstelling Ambacht in dracht naar India waar hij samenwerkte met en geïnspireerd raakte door lokale ambachtslieden. De resultaten hiervan bekijk je in de tentoonstelling Ambacht in dracht, waar Bas je introduceert in zijn werk en zijn wondere wereld.

Jouw eigen wandkleed
Hierna mag je zelf aan de slag. Welke vormen vind jij boeiend? Onder leiding van Bas maak jij je eigen wandkleed. Je kiest zelf voor een afbeelding van bijvoorbeeld een persoon, dier of mooie bloem (de bloem is een veelgebruikt motief in de Indiase sits). Er zijn stoffen beschikbaar die je kunt gebruiken, maar het is ook leuk om je eigen dierbare stoffen en garens te verwerken in je kleed. Je kunt tijdens de workshop appliceren, quilten en borduren.

Over de docent: Bas Kosters
Bas Kosters ontwerpt vanuit een heel eigen illustratieve beeldtaal en bedient zich van vrijwel alle mogelijke disciplines: tekenen, schilderen, collages, beelden, poppen, installaties, sieraden, grafische vormgeving, fotografie, muziek, performances en theater. In zijn werk adresseert Kosters actuele maatschappelijke thema’s zoals overconsumptie, ras- en genderissues en schoonheidsidealen. Hij stelt deze maatschappelijke en sociale kwesties zodanig aan de kaak dat hij een belangrijke inspiratiebron is geworden voor jonge ontwerpers.
In 2005 startte hij Bas Kosters Studio, onder deze naam lanceert Bas Kosters veel collecties en producten.

Crafts Council
Het Zuiderzeemuseum organiseert in samenwerking met Crafts Council verschillende creatieve (soms meerdaagse) masterclasses in het binnenmuseum. De masterclasses worden gegeven door leermeesters en ontwerpers die deelnemen aan de tentoonstelling Studio ZZM. Crafts Council is een overkoepelende Nederlandse organisatie voor ambachtslieden en ontwerpers.