Meer...

Naar het archief

Evenementen

Miniconcert in het atrium > zo 5 feb 2017

afbeelding

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 12 maart 2017. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Afwisselend
De serie concerten vormt een heel afwisselend muziekaanbod dat tot stand kwam in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. Bijzonderheid: er worden geen versterkers ingezet tijdens de optredens.

Zondag 5 februari
Deze zondag staat er oude muziek van het Saraswati Duo – Valeria Mignaco, sopraan en Jelma van Amersfoort, historische gitaren – op het programma. De musici brengen met fantasie, grote betrokkenheid en expressie vergeten liederen voor zang en gitaar, op een historisch geïnformeerde manier en op originele, historische gitaren.
Het repertoire van het Saraswati Duo bestaat uit Spaanse en Franse liederen van componisten als Manuel del Popolo Garcia, Mariano Rodriguez de Ledesma, Fernando Sor, Salvador Castro de Gistau, PIerre Porro en Pauline Duchambge. Daarnaast spelen ze ook werk van Franz Schubert en Ariel Ramirez.

Saraswati trad recentelijk onder andere op in Londen bij het prestigieuze Gresham College, in Sidney Sussex College in Cambridge, in Amsterdam in het Bijbels Museum en in Utrecht bij het Spaanse Cultuurcentrum Instituto Cervantes. In 2017 geeft het duo een concert en workshop aan de universiteit van Southampton en een concert in het Zaanse Honig Breethuis.

www.saraswati-duo.nl

Programma miniconcerten

 
12 februari Kapriol
26 februari The Guitar Connection
5 maart Deunen en Deinen
12 maart Folkclub Enkhuizen