Meer...

Naar het archief

Evenementen

Miniconcert in het atrium > zo 12 mrt 2017

afbeelding

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 12 maart 2017. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Afwisselend
De serie concerten vormt een heel afwisselend muziekaanbod dat tot stand kwam in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. Bijzonderheid: er worden geen versterkers ingezet tijdens de optredens.

Zondag 12 maart
Zin in een middag vol muzikaal plezier? Kom dan 12 maart naar het optreden van de Folkclub Enkhuizen! De Folkclub Enkhuizen is een kleine, maar bloeiende club muzikanten die zich bezighouden met volksmuziek in de breedste zin van het woord: van oud-Hollandse liedjes tot traditionele Engelse en Ierse deunen, en van moderne Balfolk-dansmuziek tot eigentijdse ballades. Met veel verschillende instrumenten laten de leden van de Folkclub je kennismaken met hun muzikale passies tijdens dit concert.

De Folkclub Enkhuizen bestaat sinds 2003. Tijdens de winter komen de leden bijeen om elkaar muzikaal te stimuleren. Deze bijeenkomsten passen helemaal in de Engelse traditie: iedereen zingt om de beurt een lied, speelt een instrumentaal stuk of draagt een gedicht voor.