Meer...

Naar het archief

Evenementen

Miniconcert in het atrium > zo 5 mrt 2017

afbeelding

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen tot en met 12 maart 2017. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum.

Zondag 5 maart

Inmiddels is het maritiem & folk ​midwinterfestival Deunen & Deinen niet meer weg te denken uit muzikaal en maritiem Enkhuizen. Veel van de artiesten die voor dit prachtige festival Enkhuizen weer aandoen, zijn ook graag geziene gasten tijdens het Maritiem Festival van het Zuiderzeemuseum in augustus. Deze zondag wordt een aansprekend en gevarieerd concertprogramma aangeboden, dus laat je muzikaal verrassen door internationale muzikanten van formaat! Het wordt een wervelend en afwisselend programma met onder andere:​

Gary Ffrench
Eén van de beste singer-songwriters die de Merseyside heeft te bieden. Ze heeft haar wortels liggen in Ierland en Liverpool. De eerste persing van haar debuut EP met zelfgeschreven liederen, gelanceerd in 2015, was direct uitverkocht. Ze is voortgekomen uit de folkmuziek en met haar prachtige stem beschikt ze inmiddels over een veelzijdig repertoire van eigen nummers. 

Les Souilleés de Fond De Cale
De Bretonse groep Les Souilllés de Fond de Cale bestaat sinds 1991 en vindt zijn oorsprong aan de Côtes d’Armor rond Paimpol. Naast hun eigen unieke interpretatie van de maritieme liederen zijn ze in de loop der jaren steeds verder gegaan in hun zoektocht naar de zilte zee, de geuren van rum en hun muziek in de pure maritieme traditie. Les Souillés koppelen humor aan energie en laten hun publiek in totale verbijstering achter.

LocTup together
Chris en Ian, de helft van de bekende groep Four ’n Aft, treden ook met zijn tweeën op. Hun repertoire noemen ze zelf maritiem (in tegenstelling tot alleen shanty) omdat hun liederen een groter gebied bestrijken. Ze zingen traditionele ballades, love songs, liederen vol humor en natuurlijk ook de mooiste shanties en werkliederen. Maar wat voor lied ze ook laten horen, ze hebben een reputatie opgebouwd door hun rijke, krachtige sound en mooie harmonieuze samenklank.

www.deunendeinen.nl

Programma miniconcerten

 
12 maart Folkclub Enkhuizen