Meer...

Naar het archief

Evenementen

Miniconcert in het binnenmuseum > zo 5 nov 2017

afbeelding

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 25 maart 2018. De serie concerten is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Deze zondag treedt Altegaer op.

Altegaer

Altegaer speelt puur voor het plezier van het gezamenlijk muziek maken. De groep ontleent haar naam aan de manier waarop ze is ontstaan: de leden zijn zo maar bij elkaar gekomen, als een allegaartje. Altegaer bestaat uit Marita Kruijswijk (fluiten, zang), Marian Nesse (accordeon, bas en zang), Narda Kaandorp (harp, accordeon, dans en zang), Louis Stortelder (dans en zang), Hanneke Koek (viool en zang) en Frank Edam (gitaar en zang). Alle leden hebben hun sporen ruimschoots verdiend in de folk- en maritieme muziek.

Het repertoire van Altegaer is grenzenloos; alles mag zolang het maar mooi, spannend, vrolijk of uitdagend is: van oude muziek tot swingende folk, van wervelende dansdeunen tot prachtige samenklanken, van a capella-zang tot  verhalende ballades en van van eigen Nederlandstalige composities tot wereldliederen. Altegaer treedt maar af en toe op, op mooie plekken waarvan de groep zelf ook blij wordt. En alleen al dáárom zou je erbij moeten zijn!