Meer...

Naar het archief

Evenementen

Miniconcert in het binnenmuseum > zo 7 jan 2018

afbeelding

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 25 maart 2018. De serie concerten is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Deze zondag is er de intieme voorstelling genaamd Flamencos, met prachtige virtuoze gitaar van flamencogitarist ‘El Armenio’,  serene flamencozang van Yota Baron en gracieuze en krachtige dans van flamencodanseres Pastora. Verschillende stijlen uit de rijke flamencomuziek worden in dit miniconcert gedeeld en beloven een inspirerende ervaring.

El Armenio

Gitarist ‘El Armenio’, Haik Ahekian, won in 2010 de derde prijs op het gitaarconcours Ramon de Algeciras’ II Certamen de cante y toque famenco y Guitarra Solista. Hij werkte samen met zijn leraar en inspirator Salvador Andrades, begeleider van o.a. de befaamde zanger Camaron). Hij kreeg zijn flamenco-opleiding op het Conservatorium in Rotterdam bij Paco Peña. 

Yota Baron

Yota “Baron” is sinds kort in Nederland en werkt samen alle flamencoartiesten hier. Zij volgde intensief les bij Rafael de Utrera, David Lagos, Jesus Corbacho, Jeromo Segura, Mercedes Cortes, Rosa de Algeciras. Ze is geboren in Griekenland in een familie van muzikanten. Ze leerde in haar jeugd Byzantijnse muziek, liedjes en psalmen samengesteld in de kerkelijke vormen. Ze zong samen met Maria Mortilla Gomez.

Pastora

Flamencodanseres Pastora woonde en werkte in Algeciras, Cadiz. Onlangs trad zij als solist op het Museumplein, naast o.a. Ahmad Joudeh. Ze gaf optredens met topdanseres en leermeester Noelia Sabarea en maakte theatervoorstellingen. Pastora werd geschoold in Madrid op de academie Amor de Dios, in Sevilla op de academie van Matilde Coral en bij vele anderen. Door de Nederlandse Flamencobiënnale werd zij uitgenodigd deel te nemen aan de masterclass van de grote danser Farruquito. Zij gaf les in Spanje en in Nederland, o.a. in het Muziekgebouw aan ‘t IJ.