Meer...

Naar het archief

Evenementen

Miniconcert in het binnenmuseum > zo 4 feb 2018

afbeelding

Net als voorgaande jaren organiseert het Zuiderzeemuseum miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 25 maart 2018. De serie concerten is tot stand gekomen in samenwerking met de GitaarSalon. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Deze zondag treedt Pekel op.

Pekel

De mannen van Pekel zijn méér dan door de wol geverfd: drie van de vier leden musiceren al samen sinds het begin van de jaren zeventig in de vorige eeuw. De benjamin van de groep speelt ‘pas’ een kwart eeuw mee. Als groep, maar ook individueel traden de leden op van Delft tot Montreal en van Lisboa tot Appingedam. In 1992 gaf Pekel z’n eerste CD uit in eigen beheer. Deze werd later heruitgegeven door PAN records. Sinds de officiële oprichting van de groep in 1990 bracht Pekel acht CD’s uit en publiceerde twee boeken, waarvan één met CD’s. De muziek van Pekel is ook te vinden op tientallen andere CD’s.

Een concert van Pekel is meer dan muziek! Maar hoewel Pekel zich bijzonder thuis voelt op het podium, heeft de groep vooral ook ervaring opgedaan tijdens historische bacchanalen en theaterdiners; Pekel bezocht vele feestelijk ingerichte kastelen en herbergen. Verder maakt Pekel zich hard voor Nederlandstalige wereldmuziek, shanti en folk door op te treden op scholen en bij verenigingen, waarbij een breed scala aan cultuureducatieve lezingen kan worden gegeven.

Overig programma miniconcerten februari

11 februari: Mark Haanstra en Raphael Vanoli
​25 februari: Deunen & Deinen