Meer...

Naar het archief

Evenementen

Museumweek > zo 15 apr 2018

Tijdens de Nationale Museumweek is er weer van alles te zien, te doen en te beleven in het Zuiderzeemuseum. Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Vers van vroeger

Weet jij wat je allemaal kunt eten uit de zee en van het land? Ga op verkenningstocht door het buitenmuseum en laat je verrassen! Geniet niet alleen van hapjes van vroeger – honderd jaar geleden at men andere gerechten gegeten dan nu - maar proef ook hedendaagse lekkernijen met ingrediënten van toen. Leer spelenderwijs wat mensen vroeger aten, hoe dit werd geteeld of gevangen, en daarna geconserveerd. Proef sprot bij de visrokerij, ontdek oude fruitrassen in de boomgaard en snoep een ouderwets ‘ulevelletje’. Ook op de kaart van het museumrestaurant vind je verschillende traditionele gerechten met een moderne twist.
En de jonge bezoekers? Die doen een leuke speurtocht met beloning! Beleef het mee: ons themajaar Vers van vroeger.