Meer...

Naar het archief

Evenementen

Oogstweekend za 22 - zo 23 sep 2018

afbeelding

Zaterdag 22 en zondag 23 september vindt het tweede oogstweekend plaats in het Zuiderzeemuseum. Deze dagen leer je meer over oogsten en oogstgebruiken van rond de Zuiderzee. Help de natuur en maak zelf een zaadbommetje om mee naar huis te nemen of neem deel aan de wildplukroute door het natuurgebied bij de bronstijdboerderij. In de oogstweekeinden geeft een ervaren gids twee keer per dag een gratis rondleiding langs de authentieke groentetuinen in het buitenmuseum. Je bezoekt een fruitboomgaard, leert meer over geneeskrachtige kruiden in de apothekerstuin en proeft appelsoorten en mispelgelei.

Workshops

Ook zijn er diverse workshops tijdens het oogstweekend. In de deel van de boerenleenbank is een workshop zuurkool maken (driemaal per dag) en in het knutselatelier is een workshop knoflookmandje vlechten (driemaal per dag). Beide workshops zijn gratis; maar let op, ook hier geldt VOL=VOL. 

Het laatste oogstweekend is op 29 en 30 september.

Bekijk hier de plattegrond voor het oogstweekend en de tijden van de activiteiten op zaterdag 22 en zondag 23 september.

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.