Meer...

Naar het archief

Evenementen

Paasfeest > ma 2 apr 2018

Tijdens het Paasweekend (30 maart t/m 2 april) is er voor families weer van alles te doen in het buitenmuseum. (Groot)ouders en kinderen gaan met een paasroute op stap en ontdekken samen al doende de herkomst en betekenis van het paasfeest. Zoek met elkaar paasvoorwerpen in de feestwinkel en ontdek het verhaal erachter, houd een voorjaarsschoonmaak in een woonhuis uit 1920. Ga met elkaar de strijd aan bij de paasspelen. Voor iedere activiteit die je hebt gedaan, ontvang je een stempel op je paasroute-stempelkaart. Na afloop krijg je een verrassing als beloning. Wil je ook graag creatief aan de slag? Kom dan voor het paasknutselen naar het knutselatelier! Voor het knutselen betaal je een bijdrage van €2,50 per creatie.

Paasfeest is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van museum Catharijneconvent te Utrecht.

Buitenmuseum

Wandel terug in de tijd over de klinkerstraatjes van het buitenmuseum. Meer dan honderdveertig historische gebouwen van rond de voormalige Zuiderzee vormen hier een compleet dorp. Ontmoet de bewoners van Urk, bezoek het kaaspakhuis en kijk mee bij de smid.
Weet jij (nog) waarvoor een boerenleenbank diende? Kom het ontdekken! En mis ook vooral niet de hedendaagse designpresentaties geïnspireerd op het wonen en werken van vroeger. Hongerig geworden van de historie? Eet dan een heerlijk vers gerookt visje bij de visrokerij of geniet bij café Hindeloopen van iets lekkers én het prachtige uitzicht over het IJsselmeer.

Bestel nu tickets online met korting.