Meer...

Naar het archief

Evenementen

Paaspret > ma 21 apr 2014

afbeelding

In het paasweekend worden gezinnen met (klein)kinderen getrakteerd op extra veel paasplezier. Ga met de paasspeurtocht langs alle hoeken en gaten van de huisjes en gebouwen in het buitenmuseum. Zodra de opdrachten goed zijn volbracht, krijgen de speurders een verrassing. In het knutselatelier kunnen kinderen aan de slag met het beschilderen van een paaskuikentje of het maken van een vrolijk paasklompje.
Op eerste en tweede paasdag lopen er paashazen rond in het buitenmuseum om paaseitjes te verstoppen. Veel plezier met zoeken!

Geurbeleving i.s.m Keukenhof

Geuren staan dit jaar centraal in het buitenmuseum en met dank aan Keukenhof is de kapel gevuld met de meest geurende bloemen ter wereld zoals hyacinten, narcissen (pepermints) en irissen. Van diverse continenten zijn de bloemen ingevlogen om de bezoekers van het Zuiderzeemuseum bloemengeuren te laten ruiken die zeer bijzonder en zeldzaam zijn.
Op Goede Vrijdag komt Kim Spierenburg (bekend van De Wereld Draait Door) naar het museum om in de kapel met prachtig vioolspel in geuren en kleuren haar indrukwekkende verhaal te vertellen. Lees meer

Naast deze activiteiten zijn er verschillende demonstraties en activiteiten zoals de verkleedkist, Oudhollandse spelletjes en een schrijfles.

Het Zuiderzeemuseum is ook de Paasdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.